BALANDI: PAHALILIK İNSANLARIMIZIN CANINI YAKIYOR

Elektrik, doğalgaz, kömür, gıda fiyatlarındaki durdurulamayan yükselişler ülkemizde yaşanan ekonomik krizin insanları zor durumda bıraktığını belirten TES İŞ Van Şube Başkanı ve Türk İş Van Temsilcisi Naif Balandı, 'Elektrik, doğalgaz, kömür, gıda fiyatlarındaki artış insanların alım gücünü düşürdü. Herşeye yüzde yüzün üzerinde zam yapıldı. Sendikamıza günde onlarca insan gelip iş aş istiyor. Pahalılık insanlarımızın canını yakıyor' dedi.

Rıdvan Can - Burhan Ergin

Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan TES İŞ Van Şube Başkanı ve Türk İş Van Temsilcisi Naif Balandı, maddi durumu iyi olan insanların dar gelirli veya işsiz insanlara ekonomik anlamda yardımcı olması gerektiğini kaydederek, “Zenginlerimizin yardıma muhtaç, dar gelirli ailelere yardım etmesi gerekir. Benim kapım herkese açık. Elimizden geldiğince insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu zamana kadar kimsenin siyasi düşüncesine veya etnik kökenine bakmadım. Gücüm el verdiğince ayrım yapmadan yardımcı oluyorum” diye konuştu. Balandı, Van’ın Türkiye’nin göz bebeği olduğunu, herkesin sahip çıkması gerektiğini belirtti.

“Vanlılar kendisine hizmet eden herkesi kucaklıyor”

2021 yılının ülkemiz ve Van’ımız için iyi geçmediğini belirten Balandı, “Çevre yolu, Van Gölü kirliliği, trafik, işsizlik gibi sorunlarımız umut ediyorum 2022 yılında bitirilerek çözüme kavuşur. Burada hepimize çok büyük işler düşüyor. Özellikle Milletvekillerimiz Van’ı Ankara’da en iyi şekilde temsil etmeli, sorunlarının çözümü için canla başla çalışmalıdır. Van’ımız güzel bir memlekettir. Memleketimize sahip çıkmamız gerekiyor. Vanlılar kendisine hizmet eden herkesi kucaklıyor” dedi.  

“Gücüm el verdiğince ayrım yapmadan yardımcı oluyorum”

Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan insanların siyasi düşüncelerine bakmadan yardım ettiğini belirten Balandı, “Şuan ülkemizde ve ilimizde insanlarımız ekonomik olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bizim bu insanların maddi manevi yanında olmamız lazım. İşsizliği minimum seviyeye düşürmek için yeni istihdam alanları oluşturmamız gerekiyor. Sayın milletvekillerimiz, valimiz, belediye başkanları, STK ve sendika temsilcileriyle birlikte el ele vererek yardıma muhtaç dar gelirli ailelere yardım edelim. Şuan evine ekmek götüremeyen insanlar var. Onlar açken biz tok olamayız. Vicdanımız bunu kabul etmez. Elektrik, doğalgaz, kömür, gıda fiyatlarındaki artış insanların alım gücünü düşürdü. Herşeye yüzde yüzün üzerinde zam yapıldı. Sendikamıza günde onlarca insan gelip iş aş istiyor. Pahalılık insanlarımızın canına tak etti. Basınımızda vicdanlı bir şekilde mesleğini sürdürmelidir. İnsanlar bu kadar sıkıntı yaşarken, bunların çözümü için çaba harcamalı. İlimizde ve ülkemizde işsizlik had safhadadır. Asgari ücretin daha iyi bir rakama ulaşması için çok büyük çaba harcadık. Geçtiğimiz yıl 2 bin 825 lira olan asgari ücret bu yıl 4 bin 253 liraya yükseltildi. Geçtiğimiz yıl 35 lira olan yağ bu yıl 140 liraya satılıyor. Aldığımız zam böylece kayboldu gitti. Zenginlerimizin yardıma muhtaç, dar gelirli ailelere katkı sunması gerekir” ifadelerini kullandı.

“Van’ımızı daha güzel yerlere getirelim”

Milletvekilleri, vali, belediye başkanları, STK temsilcilerine seslenerek Van’a sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Balandı, “12. Olağan kongremizde ülkemiz genelinde 100’ü aşkın insan Van’a geldi. Güzel Van’ımızı gezdirdik. Van’ımıza hayran kaldılar. Antalya’dan gelen konuklarımız Van Gölü sahillerine bayıldılar. Hatta Antalya’da bu kadar güzel ve temiz bir havayı teneffüs etmediklerini söylediler. Bizde onun üzerine Antalya Kemer’de bizimdir Van Çatak’ta bizimdir. Biz bu şekilde görüp yaşıyoruz. Ben Van’a düşkün bir insanım. Bakın il dışından gelenler ilimize hayran kalıyor. Van’ımız Türkiye’nin gözbebeğidir. Bizde el ele vererek Van’ımızı daha güzel yerlere getirelim” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme