Başka Van, Başka bir van balığı yok

HALKIN SESİ

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ  İletişim: 05064790559
facebook: vansesi gazetesi
Tiwitter: VANSESIGAZETESI
 
BAŞKA VAN, BAŞKA BİR VAN BALIĞI YOK
 
Van Balığı avlanma yasağı başladı. Tandırda, fırında balık özlemimizi bir süre erteleyeceğiz. Van Balığı  ile ilgili köşeme yazan okurumuz Şahin Davran, şikayetinde şunları belirtiyor: "Sayın  yetkililer her sene bu yasağı uyguluyorsunuz, ama uyan yok, denetim yok, caydırıcı cezalar yok. Van'ın bu endemik değerine sahip çıkın ve uyguladığınız yasağın arkasında durun. Uygulama sözde kalmasın. Her türlü ihmale rağmen Allah'ın sayesinde yaşamını idame etmeye devam eden emsalsiz Van Balığının varlığını soyunu tüketemedik. Halbuki bunu başarmak için elimizden gelenin fazlasını yaptık. İnanıyorum ki yapmaya da devam edeceğiz.Her yı nisan ayının gelmesi ile Van balığı yasağı başlar. Başlıklar gazetelerimizin sayfalarında çarşaf çarşaf yerini alır. Bir kaç yetkili alınan tedbirleri sıralar. Çeşitli kurumlar,yetkililer,komisyonlar da alınan tedbirleri açıklar. Peki sonuç ne olur? Sonuç kocaman bir  duyarsızlık.Sahipsiz memleketimizin değeri olan Van Balığı her gün tonlarca avlanmaya,komşu illerde ilçelerde pazarlanmaya devam eder.Van'ın hemen hemen her köşesinde bulunan balık pazarlarında sandık sandık pazara çıkar.Sokak aralarında satıcılardan geçilmez. Bütün bunlar yaşanırken bu işten sorumlu olan kurumlar ne iş yapar, bunu çok merak ediyorum. Her gün tonlarca yok edilen bu mirası korumak adına bir adım atın.Tüm Vanlı kardeşlerimi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü başka Van , başka bir Van balığı yok."
Van sevgisi ile  hareketen eden okurumuz Şahin Davran, sorumluluğunu, duyarlılığını Van halkı ile paylaşıyor. Van Balığı için  herkese çağrıda bulunuyor.
 

Bakmadan Geçme