DİŞ HEKİMİ SESSİZLERİN SESİ OLDU

Diş hekimi Bülent Bıçak, Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (VİED) tarafından kurulan ‘Sessizeller Atölyesi’nde üretilen galoşları satın alarak büyük bir örnek sergiledi.
2007 yılından beri ildeki galoş ihtiyacına cevap vermek için çalışan VİED, Sosyal Destek Programı (SODES) hibeleri ile atölye hammadde ve makinelerinin sayısını arttırdı. Galoş üretimin ardından pazarlama sıkıntısı yaşayan işitme engellilerin yardımına Van’ın sevilen diş hekimlerinden Bülent Bıçak koştu. Dr. Bülent Bıçak, yıllardır ‘Sessizeller Atölyesi’nden galoş satın alarak, engellilerin bu iş sahasında emeklerinin değerlendirilmesine büyük katkı sağlıyor. Üretilen galoşların kalitesinden oldukça memnun olduğunu dile getiren Dr. Bülent Bıçak, işitme engellilere her konuda destek olacağını söyledi.
VİED Yönetim Kurulu üyelerinden Fikret Özkan da, desteklerinden dolayı Dr. Bülent Bıçak'a teşekkür ederek, işitme engellilerin böyle duyarlı insanlara ihtiyacı olduğunu ifade etti. 6 yıldan bu yana VİED'in gönüllülerle çalıştığını ve daha çok gönüllüye ihtiyaçları olduğunu dile getiren Özkan, engellilerin sorunlarının ancak eğitilmiş, önyargısız ve duyarlı insanlarla çözebileceklerini söyledi.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme