BEDİRHANOĞLU: ESNAF KAN AĞLIYOR

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, esnafın ekonomik olarak zor günler geçirdiğini belirterek, 'Şehrimizde son birkaç aydır gündem ulaşım fiyatları ve ekmek zamları oldu. Yersiz bir gündem değil. Yurttaşın alım gücü hükümetin politikalarından dolayı yeterince düştü. Esnaf kan ağlıyor. Un fiyatları çok arttı. Benzin, mazot fiyatları aldı başını gidiyor. CHP iktidarında bu kötü tablo değişecek ve halkımız derin bir oh çekecek' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, kentte son zamanlarda yaşanan güncel konulara, ekonomik ve sosyal sorunlara dair değerlendirmelerde bulundu.

"BU ÖLÜMLERİ SADECE BİR 'ÖLÜM' OLARAK GÖRMEK BİZİ YANILTIR"

Van'da son zamanlarda uyuşturucu kullanımından kaynaklı yaşanan ölümlerin ve kadın intiharlarının çok acı verici olduğunu belirten CHP İl Başkanı Seracettin Bedirhanğlu, "Uyuşturucu, sadece ilimizin, ülkemizin değil dünyanın belası. Şehrimizde uyuşturucu kullanımı çok fazla değil ama uyuşturucu kullanma yaşı ilkokula kadar indi. Buna karşı önlemlerin alınması gerekir. Ortadoğu'dan Avrupa'ya geçiş güzergahında bulunduğumuz için maalesef bu illetin yansımaları kaçınılmaz oluyor. Van'ımızda son 10 gün içerisinde 3 gencimiz uyuşturucu kullandığı için yaşamını yitirdi. Gerçekten bu haberler canımızı çok yaktı. Yine kadın intihar haberleri duyduk. Tabi bunlar intihar mı ya da intihar süsü verilmiş cinayetler mi? Bunların iyice araştırılması gerekiyor. Yine Van - İran sınır hattında göçmen ölümleri olduğunu görüyoruz. Yaşamını yitirenler gençler, kadınlar ve anneler. Tarifi imkansız acılar. Bu ölümleri sadece bir 'ölüm' olarak görmek bizi yanıltır. Bu ölümleri sosyolojik olarak iyice araştırmak gerekiyor. Çünkü yaşanan bu ölümler ve intiharlar temelsiz değil. Yaşanan ekonomik krizler, aile yapılarının bozulması, iktidarın yaşanan ekonomik ve sosyal sorunlara çözüm üretememesi bu ölümlerin temel sebebidir. Toplum ekonomik olarak çöküş yaşıyor, vatandaşlarımız ağır depresyon içerisinde ve bu çöküşün sonunda maalesef ölümler artıyor. Ne ortada İstanbul Sözleşmesi bıraktılar ne de ekonomik bir istikrar. Hal bu olunca toplumsal olarak çözülme ve çöküş kaçınılmaz oluyor." Dedi.

"ADİL BİR SİSTEMİN OLMASI ŞART"

CHP'li Bedirhanoğlu, ülkede vatandaşların, özellikle gençlerin yaşadığı en büyük sorunlardan birinin torpille işe alımlar olduğunu ifade ederek, "Yine ülkemizde neredeyse bir kronik hastalık haline gelen torpille işe alımlar var. Bu işe alımlar o kadar adaletsizce yapılıyor ki vicdanlar yaralanıyor. Merkezi sınavlardan çok yüksek puan alan gençlerimize mülakatta çok düşük puanlar veriliyor. Böylelikle bu kişiler kamuda görev alamıyor. Bunun yerine sınav puanı düşük ama mülakat puanı yüksek kişiler bu kadrolara yerleşiyor. Bu durum maalesef Van'ımızda da uygulanıyor. Son zamanlarda bile hiçbir sınava, mülakata tabi olmayan kişiler belediyelere personel olarak alındı. Durumun vahametini şuradan anlayabiliriz. Partimizin, KPSS’de yüksek puan almasına karşın mülakatla elenen gençler için kurduğu 'Torpileson.com' sitesine 24 saat dolmadan 250 binin üzerinde ziyaret yapıldı, 500’ün üzerinde başvuru oldu. Yani bu rakamlar şu an milyonları buldu. İktidar çöküyor deyince, iktidar kirlenmiş deyince bu veriler üzerinden konuşuyoruz. Şehrimizde de işe alımlarla ilgili birçok gencimiz bize geliyor, yaşanan duruma adeta isyan ediyor. Bunun için adil bir sistemin olması şart." Diye Konuştu.

"KENDİ KENDİNE ÜRETİP YETEBİLECEK BİR ÜLKEYİZ"

Ekmek fiyatlarına ve toplu taşıma ücretlerine yapılan zamlara da değinen Başkan Bedirhanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehrimizde son birkaç aydır gündem ulaşım fiyatları ve ekmek zamları oldu. Yersiz bir gündem değil. Yurttaşın alım gücü hükümetin politikalarından dolayı yeterince düştü. Esnaf zaten kan ağlıyor. Un fiyatları çok arttı. Benzin, mazot fiyatları aldı başını gidiyor. Şoför esnafı 14 TL'den akaryakıt alıyor. Bunun bir izahı yok maalesef. İktidar resmen yurttaş ile esnafı karşı karşıya getirdi. Her iki tarafından kendince çok haklı nedeni var. Özellikle sosyal medyada, günlük hayatta bunların çok konuşulup, tartışıldığını gördüm ve üzüldüm. Halkımız bunu hak etmiyor. Kendi kendine üretip yetebilecek bir ülkeyiz, bölgeyiz, coğrafyayız. Düzgün bir ekonomi politikasıyla, gerçekçi çözümlerle bunları aşabiliriz. CHP iktidarında öyle umuyorum ki bu kötü tablo değişecek ve halkımız derin bir oh çekecek."

CHP'li Bedirhanoğlu, son olarak Van ile İran arasında haftada iki gün gerçekleşecek uçuşların olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Bedirhanoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Van ile Tahran arasında periyodik olarak yapılması planlanan uçak seferleri tabiki olumlu bir gelişmedir. Bu zamana kadar bu uçuşların olması gerektiğini hep dillendirdik. Ki zaten çok daha önceden bunun hayata geçmesi gerekiyordu. Geç kaldık ama uçuşların sürekliliği olursa Van ve Van turizmi için çok faydası olur. Hatta bu uçuşlar sadece Tahran ile sınırlı kalmamalı. Tebriz, Urumiye, Erbil, Sülaymaniye - Van arasında da uçak seferleri olmalı. Van şehrinin kurtuluşu, kalkınması sınır ticaretine, turizme, tarım ve hayvancılığa bağlıdır."

Bakmadan Geçme