ZONGULDAK'TAN VAN'A YARDIM GETİRDİLER

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinden Van’ın Gürpınar İlçesi Bağrıyanık köyüne kitap ve kırtasiye yardımı yapıldı.
Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ‘Van’a Kitap’ adı altında kampanya başlatan öğrenciler, topladıkları kitapları Vanlı öğrencilerle buluşturdular. 11 arkadaşın bir araya gelerek başlattıkları proje kapsamında 100 ansiklopedi, bine yakın roman ile öykü, 2 yıl boyunca tüketilecek kırtasiye malzemelerini okul yöneticilerine teslim ettiler. Temsilci olarak Van’a gelen Bedri Aktaş ile Gündüz Çelik, Barışlar Mermer Ticaret’in katkıları ile getirdikleri kitap ve kırtasiye kolilerini Bağrıyanık Köyü’ne götürdüler. Burada ilçenin ileri gelen bazı yöneticileri ile köylüler tarafından karşılanan öğrenciler, beraberlerinde getirdikleri kitap ve malzemeleri çocuklara dağıttılar.
Daha sonra konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan öğrencilerden Bedri Aktaş, sosyal sorumluluk projesi adı altında bir derslerinin olduğunu ve bu derslerde projeler sunduklarını belirtti. Kendilerinin de köyü olmayan okullara kütüphane kurmak olduğunu anlatan Aktaş, “Bu fikrimiz hocalarımız tarafından beğenildi ve bizlere hayata geçirmemizi istediler. Van’ın olmasındaki amaç, burası bir deprem geçirdi ve birçok eğitim kurumu yıkıldı. Birçok okulun kütüphanesinin olmadığı bilgisini aldığımız için bu yüzden Van’ın olmasının daha doğru olacağını düşündük. Ayrıca sınıfımızda Rıdvan Can isimli Vanlı bir arkadaşımızın da oluşu köyü belirlememize vesile oldu. Şuan buraya geldiğimiz için ve projemiz kapsamında getirdiğimiz kitap ve kırtasiye malzemelerini teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kitapları getirmemiz konusunda Barışlar Mermer Ticaretin çok büyük katkıları oldu ve kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Elimizde hala çok kitap var ve bunları göndermek istiyoruz. Halkımızın bize ulaşabileceği adreslerimiz [email protected] ve [email protected] adreslerinden ulaşabilirler. Ayrıca kitapları teslim ettiğimizde ve çocuklara dağıttığımızda çocukların yüzlerindeki gülümsemeler bizleri çok mutlu etti” dedi.

vanhaber, van, haber, van haber
zonguldak, Bülent Ecevit Üniversitesi, öğrenci, yardım bağrıyanık köyü

Bakmadan Geçme