Alpaslan'dan Başkale'ye ziyaret

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Alpaslan, adaylık çalışmaları kapsamında Başkale ilçesini ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi.

Vansesi Haber Merkezi

S. S. Van Hızır Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Alpaslan, Başkale ilçesini ziyaret etti.

İlçeyi ziyaretinde esnaflarla bir araya gelen Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Alpaslan, 6 Şubat'ta yapılacak seçimler için destek istedi.

Esnafları tek tek ziyaret eden, talep ve önerilerini alan Alpaslan, göreve gelmeleri halinde bütün sorunların çözümü için çaba sarf edeceklerini ifade etti.

Sıcak diyalogların yaşandığı esnaf ziyaretinde, gösterilen ilgi ve alakadan memnun olan Alpaslan, esnafın zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

"Sorunların çözümü için yola çıktık"

Ziyarette esnaflara seslenen Alpaslan, "Öncelikle bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Van’ın hemen hemen her ilçesinde 1ya da 2 oda bulunmaktadır. Fakat Başkale de bir esnaf odasının olmaması büyük bir eksikliktir, Önümüzdeki süreçte yapılacak olan oda seçimlerinde kendi ilçenize sahip çıkmanızı istiyorum. Başkale ilçe garajı ilin dışında iken Hakkâri ile Yüksekova yazıhaneleri Van merkezde. Zabıta Odası önünde saatlerce bekleyen bir şoförler odası olmamalı.8 yıldır oradan ayrıldık Fakat oda 80 yıl geri gitti. Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Van'ın en büyük odasıdır. Temsil ettiğimiz camiayı küçük düşürmemeliyiz. Sizleri temsil edecek oda yetkilisi kanunu ve mevzuatı çok iyi bilmeli hakkınızı ve hukukunuzu iyi anlamalı şoför esnafı için 6 aydır bir raiç bile alınamıyorsa ne denilmeli ki bu oda yetkililerine. Bu süreçte şoför esnafımız ciddi anlamda sıkıntılar yaşadı. Bütün esnafın sorunlarını bilen ve sorunlarını çözebilecek bir yönetime ihtiyaç var. Gittiğimiz hiçbir yer Başkale kadar sıcak değil. İnsanı ve havası çok sıcak" dedi.

Bakmadan Geçme