10 NİSAN POLİS HAFTASI KONSERİ

Van’ın Çaldıran ilçesinde ’10 Nisan Polis Haftası’ etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği Sanatçısı Bülent Sertaş konser verdi.
Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından program düzenlendi. Kapalı spor salonunda düzenlenen programda sahneye ilk olarak ilçenin Yağbasan köyünde ikamet eden ve bir süre önce özel bir televizyonda ‘Bir şarkısın sen’ adlı yarışmada bütün Türkiye’yi kendine hayran bırakan Mukaddes Bahçeci çıktı. Bahçeci, yüksek performansıyla Türkçe ve Kürtçe türkülerle davetlileri coşturdu. Çaldıran İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik’in daveti üzerine Çaldıran’a gelen Bülent Sertaş sahneye çıkarak seslendirdiği türkülerle katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Barış sürecine değindi. Sertaş, “Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu güne kadar ne söylemişse hepsini yapmıştır. Bu barış sürecini de bütün halkın desteğiyle yapacağından hiç şüphem yoktur. Biz önceleri sahnelerde Kürtçe bir cümle konuşamazken şimdi ise istediğimiz yerde ve istediğimiz şekilde Kürtçe türküler söylüyoruz. Bu günleri de gördüğümüz için Başbakanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Daha sonra geceye desteklerinden dolayı sponsorlara plaketler verildi. İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik ise Bülent Sertaş’a teşekkür plaketi verdi. Geceyi Çaldıran’da geçiren Sertaş daha sonra ilçeden ayrıldı.
Programa İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Çaldıran ve Muradiye İlçe komutanları ile İlçe Emniyet müdürleri, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme