YYÜ'DE KONFERANS VE SERGİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ), “Fotoğraf ve Mimari” konferansı ile “Bir Başkentin Oluşumu: Avusturyalı, Alman ve İsviçreli Mimarların Ankara’daki izleri” adlı sergi açıldı.
YYÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ile Goethe Institut Ankara işbirliğinde Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde “Fotoğraf ve Mimari” konulu konferans yapıldı. Konferansa YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İ. Sait Doğan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Konferansta konuşan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Ergand, slayt eşliğinde fotoğraf ve mimari hakkında bilgi verdi.
Yaklaşık bir saat süren konferansın ardından yine aynı merkezin sergi salonunda “Bir Başkentin Oluşumu: Avusturyalı, Alman ve İsviçreli Mimarların Ankara’daki izleri” sergisinin açılışı yapıldı.
Eserleri sergilenen Fotoğraf Sanatçısı Doç. Dr. Çetin Ergand tarafından ziyaretçilere fotoğraflar hakkında bilgiler verildi. Serginin gezilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme