Vanspor Teknik Direktörü Turgay Karatekin: Vanspor ruhunu geri getireceğiz

Vanspor, Teknik Direktör Saffet İşler'le yollarını ayırdıktan sonra yerine göreve başlayan Vanlı eski futbolcu, teknik direktör Turgay Karatekin, 'Futbolcularımızın biraz kırgınlıkları olmuş, bizim bir an evvel birlikteliği sağlayıp takım ruhunu oluşturmalıyız. Koşan bir takım, mücadeleci bir ruhla maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Futbolcularımız zaten ilk maçlarda yüreğini ortaya koyarak, mücadele ruhunu sergileyerek liderliğe kadar yükselmişlerdi. Biz tekrar bu ruhu geri getirmek için çaba sarf edeceğiz' dedi.

Rıdvan Can

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Silahtaroğlu Vanspor Cumartesi günü saat 13:00’da Manisa temsilcisi Somaspor’a konuk oluyor. Silahtaroğlu Vanspor ligde oynadığı 14 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyetle 25 puanla altıncı sırada yer alırken rakip Somaspor14 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik, 4 mağlubiyetle 22 puanla onuncu sırada yer alıyor.

Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz’in istifasından sonra Mehmet Avcı başkanlığında yeni oluşturulan yönetimin teknik direktör Saffet İşler’le yollarını ayırmasıyla yerine göreve başlayan Turgay Karatekin gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Karatekin, “Lisansımın Somaspor maçına yetişmesi için evraklarımı hazırlayarak sözleşme imzalamam gerekiyordu. Bu nedenle bu işlerle uğraştığım için takımla antrenman yapma fırsatı bulamadım. Soma’da müsait saha bulabilirsek antrenman yapmayı düşünüyoruz. Bulamazsak birlikte antrenman yapamadan sahaya çıkacağız. Allah’ın izniyle Somaspor maçında en iyi sonucu almaya çalışacağız” dedi.

“Eksiklerimizi gördükçe telafi ederek yolumuza devam edeceğiz”

Takımda eksikliklerin olduğunu söyleyen Vanspor Teknik Direktörü Turgay Karatekin, ““Vanspor’a hiçbir zaman uzak kalmadık. Vanspor’un iki maçını izleme fırsatım oldu. Yardımcı antrenörümüzZeki Yılmaz ve Sportif Direktör Erkan Avseren’dengerekli bilgileri aldım. Yaşanan olaylardan dolayı takımımızda bazı eksiklikler var. Henüz yeni göreve başladık. 3 haftalık yoğun bir maç trafiğine gireceğiz. Önümüzde çok önemli 3 maç var. İlk devrenin bitiminde ilk beşin içinde yer alabilirsek çok iyi olur. Şuan takımdaki eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Futbolcularımızla tanışıyoruz. Takım genelinde kişilikli, son derece düzgün, takımını sahiplenen futbolcular var. Bundan ötürü çok mutluyuz. Eksiklerimizi gördükçe telafi edip yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

“Somaspor maçında en iyi sonucu almaya çalışacağız”

Somaspor maçında en iyi sonucu almaya çalışacaklarını söyleyen Karakekin, “Yönetimde yaşanan sorunlardan dolayı futbolcularımız biraz etkilenmiş, futbolcularımızın içinde genç ve tecrübeli futbolcularımız var. ZekiYılmaz, Bengin Çakay ve Can Polat öncülüğünde takımımız Somaspor maçı için antrenmanaçıktı. Arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre futbolcularımız coşkulu ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Tabi yeni bir heyecan, yeni bir teknik ekiple futbol hayatlarına devam edecek. Aslında şuan toparlanma sürecine girdik. Futbolcularımız da bunun farkındalar. Futbolcularımız arasında bazı nedenlerden dolayı biraz kırgınlıkları olmuş, bizim bir an evvel sorunları giderip koşan bir takım, mücadele eden bir ruhla maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Futbolcularımız zaten ilk maçlarda yüreğini ortaya koyarak, mücadele ruhunu sergileyerek liderliğe kadar yükselmişlerdi. Biz tekrar bu ruhu geri getirmek için gayret sarf edeceğiz. Onlarda bu gayret içerisindeler. Allah’ın izniyle mental anlamda hazırlanıp Somaspor maçında en iyi sonucu almaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Futbolcularımızla beraber elimizden gelenin en iyisini yapacağız”

Vanspor’da görev alacak teknik ekibin tamamının Vanlılardan oluştuğunu kaydeden Karatekin, “Yardımcı antrenörümüz Zeki Yılmaz takımın içerisindeydi. Zeki Yılmaz’ı kendi ekibimize dahil ettik. Zeki Yılmaz ile Can Polat yardımcı antrenörlerimizdir. Bengin Çakay da bizim yardımcı antrenörümüzdür ama onu genelde maç analizi ve oyuncu izleme pozisyonunda değerlendireceğiz. Ergin Çiftçi’yiskavt ekibi ve oyuncu izleme pozisyonunda değerlendiriyoruz. Burhan Kadem kaleci antrenörümüz olacak. Bu arkadaşlarla birlikte Vanspor’da görev alacağız. Her biri benim için aynıdır. Vanspor’umuzu daha iyi yerlere getirmek için önemli bir görevi üstlendik. Rabbim bizi utandırmasın. Vanlılar için inşallah hayırlı olur. Vanspor Teknik Direktörlüğü görevini bana veren, bu ekipte bana yardımcı olan başta yönetim kurulu başkanımız Mehmet Avcı ve tüm yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Basınımızın vermiş olduğu desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Futbolcularımızın içerisinde Vanlı kardeşlerimiz de var ama hepsi benim için aynıdır. Onlarla birlikte aile ortamı yaratarak takımımızı arzuladığımız noktaya getirmek için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz. Soma’da müsait bir saha bulabilirsek antrenman yapmayı düşünüyoruz. Bunun için çabalarımız var. Bulamazsak antrenman yapamadan sahaya çıkacağız. Önceden program yapıldığı için elimiz kolumuz bağlı, ben takımla sahada buluşamadım. Önceki gün sağlık raporu, sözleşme için gayret sarf ettim. Zeki Yılmaz, Bengin Çakay, Can Polat antrenman yaptırdılar. Bu bizim için dezavantajdır. Gönül isterdi antrenmana çıkayım ama olmadı. Lisansımın yetişmesi gerekiyordu. Bu açıdan Somaspor maçına birlikte antrenman yapmadan çıkacağız. İnanıyorum ki futbolcularımızla beraber elimizden gelenin en iyisini yapacağız” şeklinde konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme