Vanspor'da Turgay Karatekin dönemi

Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla taraftarını üzen Silahtaroğlu Vanspor, teknik direktör Saffet İşler ile yollarını ayırdı. İşlerin yerine uzun yıllar Van futboluna hizmet eden Turgay Karatekin getirildi. İmza törenine Yönetim Kurulu Üyesi Türkmen Kaya, Futbol Şube Sorumlusu Erkan Avseren ve Turgay Karatekin katıldı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Silahtaroğlu Vanspor’da kötü gidişatın faturası teknik direktör Saffet İşler’e kesildi. Eski Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz’in istifasından sonra Mehmet Avcı başkanlığında oluşturulan yeni yönetim Saffet İşler ile yollarını ayırarak yerine uzun yıllar Vanspor’da ve birçok profesyonel takımda futbol oynayan Turgay Karatekin’i getirdi.

Vanspor Kulübü tarafından yapılan açıklamada “Silahtaroğlu Vanspor Teknik Direktörü Saffet İşler’le karşılıklı anlaşıp sözleşmesi feshedilmiştir. Bugüne kadarki emekleri için teşekkür eder, kariyerinde başarılar dileriz. Kulübümüzün Teknik Direktörlük görevine Turgay Karatekin getirilmiştir. İmza töreni Yönetim Kurulu Üyemiz Türkmen Kaya, Futbol Şube Sorumlumuz Erkan Avseren ve teknik direktörümüz Turgay Karatekin’in katılımıyla gerçekleşmiştir. Camiamıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

“EKİBİMİZİN TAMAMI VANLILARDAN OLUŞACAK”

Gazetemize ilk açıklamasını yapan Vanspor Teknik Direktörü Turgay Karatekin, “Başkanımız ve yönetim kurulumuzla görüşmelerimiz sonucu Vanspor teknik direktörlüğüne getirildim. Vanspor için elimizden geleni yapacağız. Ekibimizin tamamı Vanlılardan oluşacak. Vanlı hemşehrilerimizin, taraftarlarımızın ve basınımızın desteğine ihtiyacımız var. El ele vererek hep birlikte Vanspor’umuzu hak ettiği yere getireceğiz” dedi.

SAFFET İŞLER’DEN VEDA AÇIKLAMASI: VANSPOR ŞAHISLARIN DEĞİL,  VAN'IN GERÇEK SAHİPLERİNİNDİR

Vanspor’un yollarını ayırdığı Saffet İşler ise yaptığı açıklamada, “Her ne kadar sezon başında belirsizlikler içerisinde olan bir takıma gelmek zor olsa da benim için güzel bir deneyim oldu. Lig başlamadan herkesin küme düşer dediği takımla 8 haftalık periyoda namağlup lider girerken neden burada olmam gerektiğini de anlamıştım. Fakat bazen hayatımızda istemediğimiz değişkenlikler olabilir. Bugün itibariyle Vanspor'a, Van' a veda ediyorum. Ama giderken görevimi layıkıyla yerine getirmenin yanı sıra Vanspor' u tanımanın memnuniyetiyle ayrılıyorum. Her ne olursa olsun büyük amirlerimize, iş insanlarımıza, yönetim kurulumuza, kulüp çalışanlarına, futbolcu kardeşlerime, Vanspor sevdalısı değerli basın çalışanlarına ve Vanspor sevdalılarına teşekkür ederim. Bilinmeli ki,  Vanspor şahısların değil,  Van'ın gerçek sahiplerinindir. Ben ve ekibim Van'a, Vanspor'a biraz katkımız olduysa bundan mutluluk duyarız” diye konuştu.

SAFFET İŞLER’İN VANSPOR KARNESİ

Silahtaroğlu Vanspor, Saffet İşler teknik sorumluluğunda oynadığı 14 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyetle 25 puanla altıncı sırada yer alıyor. Kırmızı Siyahlı temsilcimiz rakip fileleri 21 kez havalandırırken kalesinde 19 gol gördü.

Turgay Karatekin kimdir?

Turgay Karatekin, 1 Aralık 1965 tarihinde Van’da dünyaya geldi. İlkokula İki Nisan İlk Okulunda başlamış, 5. sınıfı Mollakasım Köyü İlk Okulunda bitirmiş, orta ve lise öğrenimi Van Atatürk Lisesi’nde tamamlamıştır. Uzun yıllar Vanspor formasını terleten Karatekin, birçok profesyonel takımda forma giydi.

Turgay Karatekin hocalık kariyerine 1997 yılında Vanspor alt yapısında başladı. O dönem Vanspor’da nice futbolcuların yetişmesine yardımcı oldu. Ali Osman Renklibay hocanın yardımcılığını yaptı. 2000-2002 yıllarında Vanspor ekonomik krizle, transfer yasaklarıyla boğuşurken, gözünü kırpmadan kulüpte görev aldı. Birinci Ligdeki (şimdiki Süper Lig) son sezonumuzda içerde oynadığımız Galatasaray maçında kaleyi genç Faruk Akıllı’ya teslim etti.

Vanspor’un üçüncü ligde olduğu dönemde tamamı Vanlılardan oluşan bir takımla mücadele etti. O Vanlı jenarasyon sonraki yıllarda çeşitli takımlarda Van’ımızı temsil etti. Unutulmaz 2008 sezonu ikinci lig şampiyonluğunu kazanan takımı kuranlardan biridir. Devre arası istifa ettiğinde Vanspor’umuz 15 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik, 4 mağlubiyetle topladığı 25 puan ile lider Yeni Malatyaspor’un iki puan gerisinde ikinci sırada kapattı. O takım sezon sonu 52 puan ile şampiyon oldu ve 2.lige yükseldi. 2016-2017 sezonunda dönemin Kulüp Başkanı Öner Yiğit tarafından sportif direktörlüğe getirildi. O sezon teknik direktör Namık Altunsoy ile mütevazi, düşük bütçeli adeta kolej havası tarzında bir ekip kuruldu. Takım devreyi 28 puanla üçüncü sırada bitirdi. Saffet İşler’den boşalan teknik direktörlük koltuğuna Turgay Karatekin getirildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme