VANLILAR HALK EKMEK İSTİYOR

Ekmeğe yapılan son zamla vatandaşlar, belediyelerden halk ekmek satış noktaları kurmasını istiyor. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçe belediyelerin, dar gelirli ailelerin daha fazla mağdur olmamaları için belirli yerlere halk ekmek satış noktaları açılmasını istiyor.

Burhan Ergin

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgının ekonomik krize dönüştüğü bu ortamda evine ekmek almakta güçlük çeken vatandaşlar belediyelere seslenerek halk ekmek satış noktaları kurulmasını istediler.

"Dar gelirli vatandaşlara yardım edin"

Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçe belediyelerinin dar gelirli ailelerinmağduriyetlerini gidermek, ucuz ekmeğe daha rahat ulaşabilmelerini sağlamak için halk ekmek satış noktaları kurup yardımcı olunması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, "Ülkemizde yaşanan ekonomik krizden dolayı her şeye zam yapıldı. Geçtiğimiz ay ekmeğe yapılan zamla birlikte bazı insanlar evine ekmek almakta zorlanıp, komşusundan istemek zorunda kalıyor. Çünkü ekonomik krizle birlikte işsizlikte başını almış gidiyor. İnsanlar iş bulup çalışamadığı için geçimini sağlayamıyor. Belediyelerin dar gelirli vatandaşları düşünerek halk ekmek kurması gerekir. İlimizde şuan ekmek 1 lira 80 kuruştan satılıyor. Öyle aileler var günde 15-20 ekmek tüketiyor. Haliyle eskiden 15 ekmeğe 22 buçuk lira ödüyorduysa şuan 27 lira ödüyor. Bu da bir ayda 810 lira demektir. Dolayısıyla alım gücü düşüyor. Zaten gıda fiyatları her geçen gün yükseliyor. Bir teneke yağ 400 lira olmuş, daha önce 30 liraya aldığımız çocuk bezi şuan 44 lira olmuş, hakikaten vatandaş olarak artık çoluk çocuğumuza bir şey alamıyoruz ama ekmeği mecburen tüketiyoruz. Lütfen belediyeler bu kriz ortamında insanlara bir nebze olsun yardım eli uzatarak halk ekmek satış noktaları oluştursun. Halk Ekmek Fabrikası açılmasıyla ilimizin belirli yerlerinde satış noktaları belirlenerek dar gelirli vatandaşların temel ihtiyaçlarının başında gelen ekmeği kaliteli ve ucuza almalılar" diye konuştular.

Bakmadan Geçme