MAVİ ŞEHRİN KALEMLERİ 200. HAFTASINDA

Vansesi Gazetesi ile Van Şair ve Yazarlar Birliği'nin birlikte düzenlediği 'Mavi Şehrin Kalemleri' adlı kültür, sanat ve edebiyat sayfası200. haftasına ulaştı. Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman, yeni yapılacak çalışmalara değinerek, 'Yeni dönem çalışmalarımız arasında iki adet kitap ve yıllık dergi olacak. Mavi Şehrin Kalemleri Vansesi Gazetesi ile yaptığımız işbirliğimizle devam edecektir. Ayrıca ilimizde bulunan kurum ve kuruluşlarla irtibatlı olacağız' dedi.

Burhan Ergin

Vansesi Gazetesi ile Van Yazarlar ve Şairler Derneği işbirliğiyle her hafta yayımlanan edebiyat, kültür, sanat sayfası Mavi Şehrin kalemleri 200. haftasına ulaştı. VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman, "Mavi Şehrin Kalemleri olarak ilimizin güzide gazetesi Vansesi Gazetesi işbirliğiyle 200. haftayı geride bırakıyoruz. Hiç ara vermeden üst, üste 200 hafta boyunca düzenli şekilde yayın yapan bir edebiyat sayfası olarak rekora koşuyoruz" dedi.

Gazetemizin imtiyaz sahibi Erdal Perihan ise Mavi Şehrin Kalemleri kültür, sanat, edebiyat sayfasına destek vermeye, katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek, "Van'ın kültürsanat hayatına çok büyük değer katıyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Vecizesiyle sanata ve sanatçıya gazete olarak gereken desteği sunmaya devam edeceğiz. Van Şair ve Yazarlar Birliği ile güzel bir ortam oluşturup işbirliği yaparak Mavi Şehrin Kalemlerini hayata geçirdik" diye konuştu.

Başkan Adıyaman sosyal etkinliklere değindi

Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman, yaptıkları sosyal etkinliklere ve yardımlara değinerek, "Kültür, sanat, edebiyat, sosyal yardım ve eğitim çalışmaları kapsamında yaklaşık beş yıldır yürütmekte olduğumuz Van Şair ve Yazarlar Birliği Platformu bu güne kadar yaklaşık 150 mütefekkir, şair, yazar, gazeteci, eğitimci, akademisyen, sosyal medya uzmanı, müzisyen, üniversite öğrencisi, yayınevi ve âkil insanın uğradığı, ülkemizin sayılı platform ve STK'ları arasın da yer aldık. Yüzlerce program yaptık. Şehir dışı etkinlikler yaptık. Otuz bin adet kitabı kentimizde dağıtıp civar il'lere ücretsiz gönderdik. 500'e yakın kız öğrenciye Eğitimde eşitsizlikle mücadele kapsamında kitap kırtasiye ve diğer ihtiyaçlar konusunda destek sağladık. Binlerce öğrenciye giyim yardımında bulunduk. Yüzlerce aileye her ay düzenli gıda desteğinde bulunduk. Ülkemizde yaşanan her doğal afette mutlaka maddi ve manevi katkılar sunduk. Her kesimden birilerinin dikkatini çekmeye başladık. Haliyle kentimizde başarılı insanlar veya başarılı kurum ve kuruluşlar üzerinde bazı baskılar olabileceği ve iyiliğe revan insanların sıkıntılar yaşabileceği hüsnüniyet sorunları dönem dönem gördük ve yaşadık. Çalışmalarımız devam etmektedir. Daha fazla ve daha iyi işler yapmak için iyiliğe revan olmuş iyilik timsali mütefekkir gönüllü insanların desteği ile hep ileri doğru adımlar attık. Biliyoruz ki ancak iyi niyetli ve sanat ehli insanlarla bu güzellikleri başarabiliriz" dedi.

"Vansesi gazetesi işbirliği ile mavi şehrin kalemleri 200. haftaya ulaştı"

Vansesi Gazetesi işbirliğiyle hayata geçirilen Mavi Şehrin Kalemlerinin uzun soluklu yolculuğuna devam edeceğini söyleyen Adıyaman, "Mavi Şehrin Kalemleri olarak ilimizin güzide gazetesi Vansesi Gazetesi işbirliğiyle 200. haftayı geride bırakıyoruz. Hiç ara vermeden 200 hafta boyunca düzenli şekilde yayın yapan bir edebiyat sayfası olarak rekora koşuyoruz. Başta Vansesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan, çalışanlarından Burhan Ergin, Rıdvan Can, şair-yazar Mustafa Işık, Yeliz Bülbül ve yayım desteği veren Van Şair ve Yazarlar Birliği üyeleri, Mavi Şehrin Kalemleri üyeleri, ülkemizin her ilinden ve ilçesinden destek veren kalem ve kelam ehli şair ve yazar dostlarımızın, yurt dışında destek veren gurbetçi  şair ve yazar dostlara en kalbi duygularla şükranlarımı sunuyorum. Bu başarıda en büyük pay elbette gönül birlikteliği içerisinde hareket eden siz şair, yazarlar ve VansesiGazetesi işbirliğidir. Bu dönem içerisinde farklı yollara revan olup ayrılan arkadaşlar oldu. Bu elzem bir durumdur. Ama şu iyi bilinmelidir ki, Van Şair Yazarlar Birliği kentimizin kültür ve sanat omurgasını oluşturan ve en uzun soluklu çalışmalar yapan tek STK özelliği taşıyan platformudur. Umut ediyorum bu çatı altında tek vücut olarak daha nice yıllar kentimize hizmet etmektir. Birliktelik bir gönül işidir. Yol ve yolcu bir bütün olarak değerlendirilir.  Menfaate dayalı birliktelikler yol ayrımları ve aidiyet duygusu olmayınca ayrılmalar elzem duruma gelebilir. Daha önce yaşadığımız  yol kazalarını yaşamamak adına daha profesyonel, daha kurumsal, daha disiplinli çalışmalar yapmamız vazgeçilmez ve ihlal edilemez kurallarımız arasında olacak ve tüzük çalışmamızı oluşturarak bir kural çerçevesinde çalışmalarımızı yapacağız. Bu da kentimize sanat,  kültür edebiyat ve iyiliğe revan insanlar olarak daha iyi hedeflemek adına alacağımız kararlar arasındadır" diye konuştu.

"Mavi Şehrin Kalemleri rekora koşuyor"

Her hafta yayımlanan Mavi Şehrin Kalemlerinin rekora koştuğunu söyleyen Adıyaman, "Yeni dönem çalışmalarımız arasın da iki adet kitap ve yıllık dergi olacaktır. Mavi Şehrin Kalemleri VansesiGazetesi ile yaptığımız  işbirliği devam edecektir. Ayrıca ilimizde bulunan kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde olacağız. Valilik, belediyeler, kaymakamlıklar, Milli Eğitim Müdürlükleri ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Maddi katkılarla yazarlar şair ve mütefekkir dostlarımıza katkılar sunacağız. Aradığımız kriterler ise; samimiyet iyi niyet ve platformumuz da görevler üstlenerek birlikte bir adım ileriye taşıyacağız. Bu güne kadar birlikte hareket ettiğimiz arkadaşların faaliyetleri ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yaptığınız çalışmalar bizim için çok değerlidir. Gayretleriniz bir vefa örneğidir. Yeni bir yönetim anlayışı içerisinde kurucu başkan sıfatı ile gündemde olan ve gündemimize alacağımız esaslar çerçevesinde bir değerlendirme de bulunmak ve 200. Haftayı tarihe not etmek adına bu değerlendirmeleri yaptım. Van Şair ve Yazarlar Birliği  Mavi Şehrin Kalemleri ve Vansesi gazetesi işbirliği ile 200. haftayı rekor sayılacak bir seriyi geride bıraktık. Bu önemli çalışmada özelde kentimize,  genelde ülkemize önemli bir kazanımdır. Bundan bahsetmeden geçmek olmazdı. Emek veren her bireye ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Programlar ve yarışmalar düzenleyeceğiz"

Hayatını kaybeden şair ve yazarları anmak için çeşitli yarışma ve programlar düzenleyeceklerini kaydeden Adıyaman, "Ülkemizin en köklü gazeteleri arasın da yer alan VansesiGazetesi sanata edebiyata, kültüre ve kentin dinamiklerine bu denli değer veren bir anlayışa sahip oluşundan dolayı işbirliğimiz devam edecektir. Erdal Perihan'a, gazetenin emekçileri Burhan Ergin'e, Rıdvan Can'a ve diğer çalışanlara çok teşekkür ederim iyi ki varsınız. Amacımız konvensiyonel bir hareket içerisinde birlikte hareket etmek samimi ve iyi niyet ile başarılarımıza başarılar katmaktır. Yazan ve okuyan insanlar toplumu ayakta tutabilecek en önemli unsurlardır. Onun sizler yani, değerli toplulukları çok önemlidir. Çalışmalarımızı ulusal boyuta taşımak için kitap çıkaracak arkadaşlarımıza maddi ve manevi katkılar sunacağız.(Bunun için kentimizde benim de içinde bulunduğum Simer Yayınevi ve Epifiz Yayınları olarak alt yapı desteği sunacağız.)Bölgemizde yaşamış ve hala hayatta olan şair yazar ve mütefekkir insanlara destek olacağız. Ebediyete intikal etmiş şair ve yazarlarımız adına programlar ve yarışmalar tertip edeceğiz. Komite kurulunu sizlerle oluşturacağız. Hepinize huzur dolu bir dünya da beraber kardeşçe yaşama umudu diliyorum. Birlikte daha nice başarılı çalışmalar yaparak hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme