Demirhan: Van kahvaltısı yöreselliğini yitiriyor

Sosyal medya üzerinden bir araya gelen ve 25 bine yakın üyesi bulunan Van Yemekleri Dostları Grubu Mavi Fularlı Vanlı kadınlar kahvaltıda bir araya geldi. Mavi Fularlı Kadınlar Grup Temsilcisi Nuran Demirhan, Van kahvaltısının yöreselliğini yitirdiğini söyledi.

Burhan Ergin

Van’da herhangi bir derneğe, vakfa, kuruma bağlı olmadan, hiç bir yerden maddi destek almadan tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak Van Yemeklerini tanıtmak, belgelemek, sosyal yardım etkinlikleri gerçekleştirmek amacıyla bir araya gelen Mavi Fularlı Kadınlar, birlik, beraberlik örneği sergilemek için FekiyeTeyran Kültür ve Sanat Merkezinde bir araya geldi. 

“Van kahvaltısında olmayan birçok ürün kahvaltımızın yöreselliğini bozmaktadır”

Mavi Fularlı Kadınlar Grup temsilcisi Nuran Demirhan, Van kahvaltısının yöreselliğini yitirdiğini belirterek, “Amacımız Van'ın yöresel değerlerini korumak ve yaşatmaktır. Dünyaca ünlü Van kahvaltısı yöreselliğini yitirmiş. Serpme kahvaltıyla Van kahvaltısında olmayan birçok ürün kahvaltımız dahil edilerek yöreselliğini bozmaktadır. Van kahvaltısı, Van otlu peyniri, cacık,  tereyağı, murtuğa, kavut, bal, süt, Van'da yetişen meyvelerden yapılan reçeller, Erik reçeli, gül reçeli, aslik elma reçeli, ayva reçeli, dut reçeli, kavurmalı yumurta, Van pastası, el böreği, eğirdek, kalbura bastı, tırnaklı açık ekmek, tandır ekmeği, içli çörek, kade, taptapa ve çörekten oluşmaktadır. Van kahvaltısında patates kızartması, sucuk salam sosis, yeşil zeytin, söğüş salata yoktur. Vanlı bayanların kendi elleriyle hazırladığı Van kahvaltısına ev sahipliği yapan, bizleri konuk eden FekiyeTeyran Kültür ve Sanat Merkezi yetkilileri Muammer Takıs’a, Turgay Geyik’e ve tüm ekibine yürekten teşekkür ederiz” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme