VAN DERBİSİNİ VAN GÖLÜSPOR KAZANDI

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Van'ın iki güzide takımı Van Gölüspor ile Van Yolspor ligin 3'ncü haftasında karşı karşıya geldi. Sanayi sahasında oynanan maçta Van Gölüspor Rıdvan Sezer ve Aşir Kurt'un golleriyle maçı 2-0 kazandı.

Rıdvan Can

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1'nci grupta şampiyonluk mücadelesi veren Van Gölüspor derbi maçı kazandı. Sanayi futbol sahasında oynanan maça futbol severler yoğun ilgi gösterdi. Van derbisi olarak, nitelendirilen maçta Van Gölüspor 15'nci dakikada Rıdvan Sezer, 30'ncu dakikada ise Aşir Kurt'un ayağından bulduğu gollerle Yolspor'u mağlup ederek, yoluna kayıpsız devam etti. Van Gölüspor bu galibiyetle puanını 7'ye çıkararak ligde 3'ncü sıraya yükseldi.

"Kazandığımız için mutluyuz"

Maç sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan tecrübeli antrenör Yavuz Oruç, Van Gölüspor'un her zaman hedefinin kazanmak olduğunu belirterek, "Bizim için Van derbisini kazanmak ve sahadan üç puanla ayrılmak çok önemliydi. Bu anlamda üç puan aldığımız için mutluyuz. Ligde zor maçlar var. Her takım puan kaybedebiliyor. Biz bunun bilincindeyiz. Önümüzdeki maçları kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu galibiyeti zorlu Van derbisinde bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza hediye ediyoruz" dedi.

"Üç puan önemliydi"

Oynanan futbol ve mücadeleden memnun olduğunu dile getiren Van Gölüspor Sportif Direktörü Kadir Tunçdemir ise maç sonu açıklamasında; “Haftalardır sonucu en çok merak edilen Van derbisinde galip geldik. elbette 3 puan önemli fakat bir gerçek var ki, ligin sonunu görmek için iyi işler yapmak gerek. Van Yolspor gibi zorlu bir rakibe karşı sergilediğimiz güzel futbol ve aldığımız 3 puan çok önemliydi. Galibiyetten dolayı futbolcularımızı ve teknik ebimizi tebrik ediyorum" dedi.

Rosa Cafe'den Van Gölüspor'a moral kahvaltısı

Rosa Cafe işletme sahibi Ümit Kardeş, kritik Van Yolspor maçı öncesinde Van Gölüspor’u kahvaltıda ağırladı. Neşeli bir ortamda geçen kahvaltı programına teknik heyet ve futbolcular katıldı. Van Gölüspor Kulüp Başkanı Yakup Aknöz, Sportif direktör Kadir Tunçdemir ve antrenör Yavuz Oruç takım adına bu anlamlı davranışından dolayı iş insanı Ümit Kardeş'e ve Rosa cafe çalışanlarına teşekkür etti.

Rosa Cafe işletme sahibi Ümit Kardeş; Kentin spordaki değeri olan Van Gölüspor’u ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, başarılar diledi.

 

Bakmadan Geçme