AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Van İl Başkanlığı tarafından Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı düzenlendi.

Edremit Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Salonunda gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Program divan heyetinin yerini almasıyla devam etti. Toplantıda açılış konuşmasını Divan Başkanı MKYK üyesi Alaattin Parlak yaptı. Konuşmasında 20 yıllık siyasi sürece değinen Parlak, Ak Parti döneminde birçok ilke imza attıklarını söyledi. Parlak, “Türkiye'nin 14 Ağustos 2001 tarihinden bugüne kadar neler yaşadığını asla unutmamalıyız. Özellikle 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından AK Parti'yi, hükümet eden ama iktidar olamamış bir parti haline dönüştürmek için oynanan oyunları hep aklımızda tutmalıyız. Geçen zaman bize yaşadıklarımızı unutturmamalıdır” diye konuştu.

Eski Türkiye’yi özleyenler olduğuna işaret eden Parlak, “Bilmeliyiz ki dünün Türkiye'sini özleyenler, boş durmamakta, bin bir türlü planlarla karşımıza çıkmaktadırlar. Ak Parti kurulduğu günden beri, milletimizin yanında olmuş Reisimiz, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve mücadelesiyle, dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Çözülmez, çözülemez denilen sorunlar büyük bir başarıyla çözülmüştür. Hiçbir sorunun üzeri örtülmemiş, asırlık problemler ortadan kaldırılmıştır. 20 Yıllık siyasi mücadelemiz boyunca birçok vesayet odağına hep birlikte karşı durduk. Dünyanın neresinde bir haksızlık gördüysek oralı olduk. Dünya'nın Beş'ten büyük olduğunu tüm benliğimizle haykırdık. Haykırmaya devam ediyoruz. Olağanüstü Hal'i ( OHAL) kim kaldırdı? TRT Kurdi'yi kim açtı? Özel Radyo ve televizyonlara ana dilde yayın serbestini kim getirdi? Devlet Güvenlik Mahkemelerini kim kaldırdı? Red, İnkâr ve asimilasyon politikalarına kim son verdi? Faili meçhul cinayetlerin üzerine kim gitti? Ana dilde yayın ve siyasi propaganda imkânını kim sağlandı? Cezaevinde tutuklu ve hükümlülerin aileleri ve yakınları ile anadilde görüşmenin önünü kim açtı?" şeklinde konuştu.

MKYK Üyesi Alaattin Parlak'ın konuşmasından sonra, Ak Parti Van İl Başkanlığı Medya Tanıtım Birimi tarafından hazırlanan 'Dünden Bugüne' isimli sinevizyon gösterimi katılımcılara izletildi.    

TÜRKMENOĞLU: “ÜLKEMİZ, HER ALANDA DÜNYANIN GÜÇLÜ ÜLKELERİ ARASINA GİRMİŞTİR”

Sinevizyon gösteriminden sonra Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Ak Partinin kurulduğu günden bugüne hayal ötesi projelere imza attığını söyleyen Türkmenoğlu, “2002 yılında Türkiye ekonomik çöküşün yaşandığı, siyasetin tıkandığı, kurum çalışanlarının maaş alamadığı bir dönemde Ak Partinin iktidara gelişiyle şahlanışın önü açılmıştır” dedi.

Türkmenoğlu: “ Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemiz, her alanda dünyanın güçlü ülkeleri arasına girmiştir. Geçmişten bugüne baktığımızda, bölgemizde  yaşam alanımızı daraltan OHAL yasası kaldırılmıştır. 2002 de 45 mahallede içme suyu varken, 2007 yılında 585 mahallemiz içme suyuna kavuşmuştur. Bölünmüş yol, Van'ın tüm ilçelerine yayılmış olup eğitim Alanında Fiziki yapı ve kapasite güçlendirilmiştir. Yasaklar kaldırılmış, anadil serbest hale gelmiştir. Kürtçe özel okullarda serbest hale gelmiş, Kürtçe yayın kuruluşları yaygınlaşmıştır. Köy isimlerinin serbest hale gelmesi yine Ak Parti sayesinde olmuştur. Yasakların kaldırılması neticesinde, özgürlüklerin de önü açılmıştır. Sosyal Devlet anlayışını kâğıt üzerinden çıkarıp, sahada aktif olarak uygulayan Ak Partimizdir. Bugün bu şehirde;  337.000 insanımız genel sağlık sigortası kapsamında, prim ödemeden devletten hizmet almaktadır. 10.000 İnsanımıza evde bakım hizmeti veriyoruz. 10.000 Engelli kardeşimize maaş ödemekteyiz. Sosyal Koruma Kalkanı çerçevesinde 500 milyon TL ödeme yapıldı. Ayrıca; tarımsal destek kapsamında doğrudan gelir adı altında arazi sahibi çiftçilerimize ödemeler gerçekleştirdik. Sadece 2020 yılında tarımsal destek ödemesi: 130 milyon Türk lirası, verilen tarım kredisi:143 Milyon Türk lirası, hayvancılık desteği: 69 milyon Türk Lirası nakit akışı sağlandı. Van'da hava yolu trafiğinde rekor kırdık: 2002 yılında 3.136 uçak seferiyle 144 bin yolcu taşınırken; 2020 yılında 14.392 uçak seferi İle 1.567.000 yolcu taşındı. Tüm Van halkı uçakla seyahat etmenin konforuna ulaştı” ifadelerini kullandı.    

“Van, yeniden inşa edildi”

Van'a son 18 yılda 30 milyar TL yatırım yapıldığını belirten Türkmenoğlu, “Sadece 201 1 de yaşanan Van depreminde 6 milyar destekle Van yeniden inşa edildi.  26.000 konut 1 yılda yapıldı. Tarihimiz böyle bir hizmet görmedi.  Tüm bu başarıların neticesinde, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Ak Parti girdiği seçimlerde;  5 genel seçim,  4 yerel seçim, 3 halk oylaması, 2 Cumhurbaşkanlığı seçiminden başarıyla çıkmıştır. Kısacası bu ülkede yaşayan her iki kişiden biri Ak Partilidir.  Bu başarıyı hazmedemeyen iç ve dışta bulunan karıştırıcı mihraklar boş durmamış, ülkemize ve hükümetimize karşı kin ve nefretlerini kusmaya devam etmektedirler. 20 yıllık tarihi başarılarla dolu olan Ak Parti, ülkemizi dünyanın 16. büyük ekonomisi yapan, ihracatımızı 200 milyar doların üstüne çıkaran, döviz rezervimizi 128 milyar dolar yapan, milli ekonomimizi güçlendiren, milli savunma sanayimizi %70 oranında yerli üretimle, bağımlılıktan kurtaran, tüm bu başarıların mimarı olan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ak Partimize karşı maalesef; cunta, vesayet ve Terör Örgütleri eliyle; 17 Mayıs 2006 da Danıştay saldırısı gerçekleştirilmiştir. 27 Mayıs 2007 de e-muhtıra yayınladılar. Haziran 2007 de 367 krizi çıkartılmıştır. 14 Mart 2008 de Ak Partimize kapatma davası açtılar. Şubat 2012 de MİT krizi yaşattılar” diye konuştu.

2013 yılında çıkan Gezi olaylarında ülkenin 50 milyar dolar zarara uğratıldığını hatırlatan Türkmenoğlu, “Bunlar insanlığın limanı olan Türkiye'nin Suriye'ye harcadığı parayı konuşuyor.1 7/25 Aralık 2013 de FETÖ Kirli yüzünü gösterdi. 6-7 Ekim 2014 Kobani olayları ile Ülkede kaos yaşatıp, 50 cana kıydılar. Hendek olaylarını başlattılar. Bizler bugün Van da dış güçlerin oyuncağı olan HDP'nin eliyle; dağa zorla çıkarılan çocuklarımızı unutmadık" ifadelerini kullanarak gündem değerlendirmesi yaptı.    

Van Milletvekillerinin de konuşma gerçekleştirdiği  toplantının ardından, teşkilat mensupları çalışmalarını en iyi şekilde nasıl devam ettirecekleri konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.    

Toplantıya; Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Ak Parti Milletvekilleri İrfan Kartal ve Osman Nuri Gülaçar, MKYK Üyesi Alaattin Parlak ve Burhan Kayatürk, İlçe Belediye Başkanları ve Ak Parti İlçe Başkanları ile İl ve İlçe teşkilatları katıldı.

Bakmadan Geçme