ÇETİN ATACAN FUTBOL SEZONU BAŞLIYOR

2021-2022 Çetin Atacan futbol sezonu A ve B gruplarında oynanacak 9 maçla yarın start alıyor.

Rıdvan Can

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Van ASKF Genel Sekreteri ve sporun emektarı Çetin Atacan'ın isminin verildiği 2021-2022 Van 1. Amatör Futbol Ligi pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra yarın başlıyor.

"Amatörler sahalara dönüyor"

Pandemi salgını nedeniyle maçlara çıkamayan amatör takımlar yaklaşık iki yıl sonra yeniden sahalara geri dönüyor. Van 1'nci Amatör Küme 2021-2022 Çetin Atacan futbol sezonu A ve B gruplarında oynanacak 9 maçla başlıyor. Bölgesel Amatör Ligin (BAL) ardından 1'nci Amatör Ligde ilk maçlar yarın ve Pazar oynanacak.

"İlk 2’ler play-off’a"

Gruplarında ilk 2. sırayı alacak takımlar Play-Off’a yükselecek. Yeni sezonun açılış maçı 13 Kasım Cumartesi günü saat 11:00’da sanayi spor sahasında İpekyolu Gençlik Belediyespor ile Van Gençlikspor arasında oynanacak.

"Tüm takımlara başarılar diliyorum"

Van Futbol İl Temsilcisi, İl Tertip Komitesi Başkanı Taner Coşkun, gazetemize yaptığı açıklamada; "2021-2022 sezonunun öncelikle centilmenlik ve Fair-Play çerçevesinde geçmesini diliyorum" dedi.

“Spor taban birliklerine teşekkür ederim”

2021-2022 sezonu tüm kategorilerinde mücadele edecek takımlara başarılar dileyen Coşkun,  “Kıyasıya geçecek olan yeni sezonda önceliğimiz sakatsız, centilmence bir sezon geçirmemizdir. Öte yandan kulüplerimize yardım için emek veren sporun tüm paydaşlarına teşekkür ederim. Pandemi nedeniyle yaklaşık iki yıldır amatör sahalardan uzak kalmışlardı, müsabakalar oynanmıyordu.  Kulüplerimize sezon öncesi büyük destekte bulunan Büyükşehir Belediye Başkanlığı kulüplerimize maddi destek sözü vererek,  Van'da bir ilke imza atmıştır. Bu vesileyle Valimiz Mehmet Emin Bilmez, Büyükşehir Belediye Genel Sekreterimiz Mehmet Fatih Çelikel ve TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater başta olmak üzere emeği geçen spor taban birliklerine teşekkür ederim" dedi. 

İki yıl aradan sonra ilk maçların oynanacağı Van Amatör ligin açılış maçına futbol severlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. 

Hafta sonu oynanacak 1. Amatör küme A ve B gruplarında ilk hafta müsabakalarının programı belli oldu;

A GRUBU:

TS 1967 Ercişsppor – 1974 Van Edremit Tokispor

İpekyolu Belediye Gençlikspor – Van Gençlikspor

Erciş 1 Nisanspor – Van Büyükşehir Belediyespor

Akdamarspor – Tuşba Gençlik Merkezispor

Başkale Gençlikspor – Bay

B GRUBU

DSİspor – Erciş Gençlik Belediyespor

Erciş Örenespor – Gürpınar Belediyespor

Altay Eğitim Kulübüspor – Türk Telekomspor

Kartalspor – Van Hürriyet Eğitimspor

İlvanspor – Bay

 

Bakmadan Geçme