TEBRİKLER VANSPOR'A

Rıdvan Can yazdı...

Sarıyer maçıyla başlayalım…

Sarıyer maçı öncesi paralar ödenmedi. Futbolcu kardeşlerimiz idmana çıkmadı. Sonrasında maça moral bozukluğu ile çıkılsa da Furkan kardeşimizin 90'da attığı güzel golle üç puanı aldık. Ya sonrası kâbus gibi… Kulüp başkanı Seyithan İzsiz, kritik Çorum maçı öncesi mevcut yönetim, futbolcular ve teknik heyet ile ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu.

Bu kez eski başkan Servet Yenitürk ve Futbol Şube Sorumlusu Oktay Ukay’ın peş, peşe açıklamaları gündemi sarsmıştı…

Bu karşılıklı yapılan olumsuz açıklamaların ardından takım, teknik heyet ve taraftarlarımızı olumsuz etkilediğini daha önceki yazımızda ve katıldığımız programlarda dile getirmiştik. Yeter diyoruz.

Evet, gelelim maça haftalardır gündemi meşgul eden lüzumsuz açıklamaların ve yaşanan

sıkıntılı sürecin ardından gidilen Çorumspor deplasmanında verdikleri onurlu mücadele ile herkesi susturan teknik heyet ve futbolcularımızı canı gönülden kutluyorum.

Evet gönül isterdi üç puanla dönelim. Olsun altı değerinde bir puan aldık...

Evet, 12'nci haftayı kayıpsız kapattık. Ligde haftalar ilerledikçe zirve mücadelesi de şekillenmeye başlıyor. Zirve mücadelesi veren takımlardan Hekimoğlu Trabzon ve Sakaryaspor haftayı üç puanla kapatırken, temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor ligin güçlü ekiplerinden Çorum deplasmanında galibiyeti kaçıran taraf oldu ve bir puanla döndük.

Çorum maçı herkes gibi özellikle benim de içimde acabalar, tereddütler uyandıran bir maçtı. Nedeni ise Çorumspor'un kadro kalitesi, son haftalarda performansı ve aldığı başarılı sonuçlarla ligde çıkış yakalayan takımlarındandı. 

Grupta sonucu en çok merak edilen maçlardan biriydi.

Kulüp içerisinde yönetim kademesinde yaşanan olumsuzluklara rağmen Vanspor, Çorum'da çok önemli bir puan alarak haftayı avantajlı kapattı.

Vanspor açısından bakıldığında, Çorum maçı adeta kırılma noktasıydı. Sonuç ne olursa olsun bu zor deplasmandan puan ve puanlarla dönmek Vanspor için son derece önemliydi ve "Vanspor zoru başardı." 

Çorum maçı geride kaldı.

Şimdi önümüzde Bodrum karşılaşması var. Saffet hocanın takımı bu maça en iyi şekilde hazırlayacağına inanıyorum. Takıma destek için taraftarımızın Van Atatürk Stadyumu’nu tıklım tıklım doldurması ve yapacağı tezahüratlarla rakibe psikolojik üstünlük sağlaması takımımızı sürekli motive edici tezahüratlar yapması lazım. Sivas ve Bayburt maçlarını kaybeden Vanspor, Sarıyer ve Çorum maçlarıyla yakaladığı çıkışı Bodrum maçıyla devam ettirmeli. Zirve yarışından kopmamak için, şampiyonluk mücadelesi veren rakiplerimizden biri olan, ligin iyi takımlarından Bodrum maçını mutlaka kazanmalıyız demekten başka söz bulamıyorum.

Bu zorlu müsabakada teknik heyetimize, futbolcu kardeşlerimize ve kulüp yöneticilerimize canı gönülden başarılar diliyorum.

Bakmadan Geçme