TÜBİTAK'TAN VAN TEKNOKENT'Lİ PROJEYE HİBE DESTEĞİ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı'nın 31 uygulayıcı kuruluşundan biri olan Van Teknokent TÜBİTAK 1512 BİGG 2020/ 2. Döneminde, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyelerinden Arş. Gör. Dilek Özcan Yardım'ın yaptığı proje, 200 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı.

Vansesi Haber Merkezi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü ve Van Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı” ile destek almaya hak kazanan araştırmacı hocamız Dilek Özcan Yardım’ı göstermiş olduğu başarısından dolayı tebrik etti.

Rektör Şevli, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van Teknokent olarak son iki yılda özellikle teknoloji tabanlı girişimciliği desteklemek adına yürüttüğümüz yapısal reformlar, nihayet sonuç vermeye başladı. TÜBİTAK tarafından sağlanan bu destek, bu gayretlerin bir sonucudur. Projeyi hazırlayan hocamıza ve Van Teknokent ekibine teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Girişimcileri programa başvurmaya davet eden Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “Girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesini, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulmasını amaçlayan TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı, yılda 2 (iki ) kez çağrıya çıkmaktadır. Van Teknokent bünyesinde bulunan Startone Kuluçka Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen ofis, mentorlük ve girişimcilik eğitimlerinden faydalanabilmeleri ve projelerini geliştirebilmeleri için tüm girişimci adaylarını ve girişimcileri BiGG programına başvuru yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Arş. Gör. Dilek Özcan Yardım ise “TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Antihipertansif Fonksiyonel Gıda Katkı Maddesi” projem için çok çalıştım. Projem ile gıda kaynaklarından elde edilecek etken madde ile hipertansiyon hastalarının kullanabileceği antihipertansif fonksiyonel gıda üretmeyi hedefliyorum. Üretilecek ürün, hipertansiyondan korunmak için kullanılabilecek fonksiyonel bir gıda olacaktır. Projenin hazırlık süresince desteklerini esirgemeyen başta Van YYÜ Rektörümüz Sayın Prof. Hamdullah Şevli ve ekibine, Van Teknokent ailesine çok teşekkür ederim.” dedi.

Program kapsamında destek almaya hak kazanan girişimci adayımız, bu ay içerisinde şirketini kuracak ve TÜBİTAK ile sözleşme imzalayarak çalışmalarına başlayacaktır.

 

Bakmadan Geçme