Hoş geldin başkan

Hepimizin bildiği gibi, Belediye Başkanımız Sayın Bekir Kaya 10 ay tutuklu kaldıktan sonra 29 mart günü tahliye edildi. Tutuklu kaldığı süre boyunca, Van halkı kendisini sevgi ve hasretle beklediğini hemen herkes bilir. Biz muhtarlar bu sevgiyi bir başka hissettik. Bizler muhtar olarak sürekli halk ile iç içeyiz. Mahallelerimizde hemen, hemen bütün siyasi partilerin taban seçmeni var. Bu insanlarımız sürekli Bekir başkanın durumunu bizden sorar ve kendisini çok sevdiklerini ifade ederlerdi. 
Genel olarak Van halkının sevgisini, sempatisini kazanan bir başkana ilk kez tanık oluyoruz. Bekir başkanın belediye başkanlığı boyunca tüm insanlara eşit mesafede durması, eşit hizmet anlayışı, dürüstlüğü, şeffaflığı, çalışkanlığı ve gönlü insan sevgisi ile dolu olması,  onu Van halkının sevgi dolu gönlünde başköşeye oturmuştur.
İlimizin yıllardır hak ettiği konuma gelememesi tüm halkımızı derinden üzüyor ve herkesin gözü yeni başkanın nasıl bir yol izleyeceği ve yapacağı hizmetlerde kalmıştı. Başkan, göreve başladığı andan itibaren izlediği yol ve yaptığı başarılı çalışmalar, herkesin takdirini kazandı. İnsanlardaki ön yargılar benliğinde bir anda kayboluyordu sanki. Başarılı çalışmaları, eşitlikçi oluşu kimsede olumsuz bir ön yargı bırakmamıştı. Evet, çok çalışıyordu. Peki çalışmalar yeterlimiydi? Elbette ki değildi ama kısa bir sürede bu kadar  başarılı olmak, şehrin görünümünü değiştirmek  kolay olmasa gerek. Görevi süresince ilimizin modern bir şehir olabilmesi için arkadaşları ile beraber, geceli gündüzlü yılmadan çalıştı. Halk olarak yıllar sonra arzu ettiğimiz, şehir görünümü yavaş, yavaş şekillenmeye başlanmıştı ki, malumunuz olanları hepimiz biliyoruz.  Başkanın tutuklanması  herkesi derinden üzdü, tüm Van Halkı yapılan haksızlığın, bir an önce giderilmesi arzusundaydı.  Belediye Başkanımızı görevinin başında görmek istiyorduk. Nihayetinde  tahliye kararı ilimizi bayram havasına bürüdü ve inanılmaz sevinç havası oluşturdu. Temennimiz, inşallah kısa zamanda yeniden görevinin başına dönmesidir. Çünkü Van, Van olalı, ilk kez böyle insancıl, sevgi dolu, insanlar arasında ayrım yapmayan, hizmet aşkı ile dolu, halka hizmet, Hakka hizmet şiarı ile dürüst ve şeffaf  belediyecilik anlayışı ile hizmet yapan bir başkan görmüştür.
Şahsım ve mahalle eşrafım adına; sayın başkana tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletir, kısa sürede yeniden görevinin başına dönmesini arzu ediyor ve başkana, başarılar diliyoruz. Hoş geldin başkan.
Vansesi
Yıllardır ilimizde yerel gazete okuruz. Acaba kaçımız bu gazeteler hakkında yeterli bilgiye sahibiz. 1937 yılında gazetecilik hayatına başlayan, yaklaşık 76 yıldır, yayınına başarıyla, güvenle devam eden Vansesi Gazetesi ilimizin gözü, kulağı, sesi; dış dünyaya açılan penceresi olmuştur. Kesintisiz yayın hayatına devam eden ve bu güne kadar ayakta durmasına, emek veren ancak bugün hayatta olmayanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Devamını sürdürenlere de sağlıklı uzun ömür ve başarı diliyorum.
İlimizin kurtuluş yıl dönümünde gazetemiz Vansesi'nin arşiv sergisinde 60 yıl öncesine ait gördüğüm sayfalardan bir Vanlı olarak  gurur duydum, göğsüm kabardı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İlimizin efsane gazetesinin hazırlanmasında emeği geçenlere, çalışanlara başarılar diler, kendilerine emanet edilen bu köklü mirasın daha büyük başarılara ulaşmasını Allah'tan temenni ediyorum.
Güzel bakarsan, güzel görürsün. İlimizin değerlerine ve hayata güzel bakmanız temennisi ile…
Sağlıcakla kalın.

 

Bakmadan Geçme