CADDEYE DÜZEN GELDİ

İlhan Siyahtaş
Gazetemizin manşetinden gündeme taşıdığı caddelerde yaşanan trafik karmaşasına Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenleme getirildi.  Bundan böyle Kazım Karabekir, Cumhuriyet, Hastane caddelerine park eden araçlar çekicilerle kaldırılarak cezai işlem başlatıldı.
"ARAÇLAR KISA SÜRELİ PARK EDEBİLECEK"
Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü trafik ekipleri İl Trafik Komisyonu'nda alınan kararlar çerçevesinde ana cadde kenarlarına uzun süreli park eden araçlara yönelik yeni uygulama başlattı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yaya ve mobilize ekipleri sabah 11 ile 19 saatleri arasında uzun süreli park yasağı uygulanacak. Uygulamayla caddelerde alışveriş ve işi gereği park eden araç sahipleri kısa süreli park edebilecek.
"TRAFİK LEVHALARI DİKİLDİ"
Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün başlattığı çalışma ile Cumhuriyet Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi ve Hastane Caddesi'nde araç sahipleri bundan sonra uzun sureli park yapamayacak. Park yapılan araçlar Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Müdürlüğü Ekipleri bilgisi ve talimatları doğrultusunda çekicilerle otoparklara çekilecek. Trafik ekiplerinin denetlediği park yasağı uygulanan cadde kenarlarına park yasağını gösteren yeni trafik levhaları dikildi.
"ARA SOKAKLARDA TRAFİK KEŞMEKEŞİ DEVAM EDİYOR"
Trafik denetimi ile caddelere düzen geldiğini, yasaların Van'da her alanda uygulanmasının kente rahatlama, huzur getireceğini belirten yayalar,  " Son dönemlerde özellikle araçlarını satışa çıkaran araç sahipleri caddeleri oto pazarına dönüştürmüştü.  Trafik karmaşası, keyfilik ilimize yakışmayan bir görünüm vermekteydi. Uygulamadan memnunuz. Caddelere adeta yasa ve düzen geldi. Ara sokaklarda trafik keşmekeşi, çilesi devam ediyor. Van Belediye Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin soruna müdahale etmeleri ve benzer uygulamayı ara sokaklarda başlatmaları gerekir"  dedi. 
Başlatılan uygulama ile ilgili görüşlerini gazetemize açıklayan esnaflar, yapılan çalışmayı yerinde bulduklarını söyleyerek, kararın geç alındığını söylediler. Yapılan düzenleme ve denetimler için Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden esnaflar, artık bundan sonra caddenin daha rahat ve güzel olacağını söylediler.
"UYGULAMANIN ÇOK YARARLI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"
Şahapoğulları Türk Telekom Müdürü Mücahit Sayın,  başlatılan uygulamanın daha önce alınması gereken bir karar oluduğunu belirterek, " Geçte olsa yerinde olduğunu düşünüyorum. Bir uygulamanın artı ve eksi tarafları tabi olacaktır. Ben artı tarafının daha çok olduğunu düşünüyorum. Yaya gecişlerine açık olduğu için daha  rahat olacağını düşünüyorum. Kararın ileriye dönük yararlı olacağını söyleyebiliriz. Bu karar müşterilerimiz  içinde iyi olacaktır. Alışveriş için gelen müşteriler artık kısa  süreli  park yeri bulabileceklerdir. Esnaflar olarak bu kararı benimsiyoruz. Gelecekte çok daha güzel kararlar düşünülebilir. Cadde tamamen kapatılıp yürüyüş yolu yapılabilinir.  İnsanların oturabileceği banklar bırakılabilir. Bunun örneklerini İstanbul- İzmir gibi illerde görüyoruz. İnsanların en çok tercih ettiği caddelerden biri Cumhuriyet caddesi'dir. Bu anlamda uygulamanın çok yararlı  olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
"EMEĞI GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Çavuşoğlu Pastanesi Sahibi  Sıddık Özgüner caddelere park eden araçlar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyleyerek, "Bence çok geç kalınmış bir karardır. Bu kararın daha önce verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Cumhuriyet caddesi esnafı olarak araç parkları yüzünden büyük bir sıkıntı yaşıyorduk. Bazı insanlar araçlarını park ederek ve üzerlerine satılıktır diye yazı asıp 24 saat dükkanlarımızın önüne park ediyorlardı.  Park edilen araçlar nedeniyle  araçla alış-veriş için müşterilerimiz gelemiyorlardı. İşyerimize  ait servis araçlarımız bile kısa  süreli caddeye gelemiyorlardı. Bu anlamda uygulamayı  yerinde buluyoruz. Bu kararı alan, uygulayan ve emeği geçen herkese  teşekkür ediyorum. Şehrimize  düzen, dispilin getirecek  benzer kararların devamını istiyoruz.Trafik kanunlarına baktığımız zaman da park süresi 10 ile 15 dakika arasındadır. Yani alışveriş süresi kadardır. Tabi alınan karar ile artık uzun süreli parklara izin verilmeyecek. Bu uygulama ile artık esnaf ve alışveriş  yapmak isteyen  insanların rahatlayacağını düşünüyorum." dedi.
"DAHA ÖNCE ALINMASI GEREKEN BIR KARARDI"
Garanti Bilgisayar yetkilisi Cabbar Birik,    trafik denetimlerini ve park yasağı uygulamasını yerinde bulduklarını söyleyerek, "  Şehirde  devletin varlığı ve yasaların işlediğini  gösteren uygulamadır.  Yapılan çalışmayı yerinde buluyoruz. Daha önce alınması gereken bir karardı. Bu  yasal kararların şehrin genelinde uygulanması lazım . Çalışmayı yürüten yetkililere gazeteniz aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum. Van'da  yasaların, hukukun uygulanmasını istiyoruz. Kararın ilimze hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

 
 

Bakmadan Geçme