TES İŞ Van Şube Başkanı ve Türk İş Van Temsilcisi Naif Balandı: Dar gelirlilere yardım edin

TES İŞ Van Şube Başkanı ve Türk İş Van Temsilcisi Naif Balandı, insanların alım gücünün iyice düştüğünü belirterek, 'Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ilimizde de kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Bu sıkıntıyı en çok yaşayan, mağdur olan kesim dar gelirli insanlarımızdır. Devletimizin bu insanlarımıza sahip çıkması gerekir' dedi.

Rıdvan Can – Burhan Ergin

TES İŞ Van Şube Başkanı ve Türk İş Van Temsilcisi Naif Balandı, gazetemize açıklamalarda bulundu. 12. Olağan Genel Kurulda yeniden başkan seçilerek güven tazeleyen Başkan Naif Balandı, “Hepimizin derdi Van’dır. Hepimizin çabası ilimizin, kentimizin ve Van’ımızın iyi olmasıdır. Bilindiği üzere sendikamızın 12. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Öncelikle genel kurulda şahsımı tekrar başkanlığa seçerek oy veren herkese çok teşekkür ederim.İnsanlarımız, memleketimiz ve bölgemiz için çalışmaya devam edeceğim. Bu zamana kadar nasıl ki gece gündüz demeden çalıştım. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim. Halkımızın refahı için memleketimiz için canımızı seve, seve veririz” diye konuştu.

“80 kişilik işe 8 bin 7 kişi müracaat etti”

Devlet Su İşlerinin 80 kişilik işçi alımı işi için 8 bin 7 kişinin başvurduğunu belirten Balandı, “Şuan ilimiz maalesef çok zor bir süreçten geçiyor. İşsizlik sorunu memleketimizde almış başını gidiyor. Geçtiğimiz gün Devlet Su İşleri bazı meslek gruplarında personel almak için iş duyurusuna çıktı.80 kişilik işe 8 bin 7 kişi müracaat etti. Bu memlekette işsizlik had safhadadır. DSİ’ye alınan kişileri kura yöntemiyle işe aldılar.Vicdanen konuşmak gerekirse DSİ’den işe alınan kişiler kuraylaalındı. Komisyon adil davrandı.Bakın biz işsizliği ancak yatırımcı getirmekle çözebiliriz. Günde binlerce kişi gelip benden iş istiyor. Ülkemizde işsizlik kadar tehlikeli bir mesele var mı? İnsanlar aç kaldı mı herşey yapar. Bunun için Van’da görev yapan herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir. İnsanlarımız şuan gerçekten ekonomik olarak çok zor günler geçiriyor. Bu memlekette asgari ücretin altında çalışan kardeşlerimiz var. Bizlerin hem işsiz olan hem de asgari ücretin altında çalışmak zorunda bırakılan kardeşlerimize yardımcı olmamız lazım. Kimse asgari ücretin altında çalıştırılmamalıdır. Herkes bulunduğu makamın hakkını vermelidir” ifadelerini kullandı.

“İnsanlarımız maddi açıdan çok büyük zorluklar çekiyor”

İhtiyaç sahibi ailelere yardım edilmesi gerektiğini söyleyen Balandı, “Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ilimizde de kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Bu süreçte en çok mağdur olan kesim dar gelirli insanlarımızdır. İnsanlarımız maddi açıdan çok büyük zorluklar çekiyorlar. Bu insanların sorunlarının çözümü için bir araya gelerek çözüm yolları aranması gerekmektedir. Fakir insanlarımız ekonomik açıdan büyük sıkıntı yaşıyor. Yetkililerimizin bu insanlara sahip çıkması gerekir. Bu memlekette esnaf, memur, işçi, dar gelirli, çiftçi eziliyor. Bir avuç insan bu memleketin kaymağını yiyor. Yetkililerimize sesleniyorum, gelin bu bir avuç insana fırsat vermeyelim. Geçtiğimiz gün araçla geçiyordum. Bir genç dükkandan aldığı torbayla kaçışırken, orada millet ‘hırsız var, hırsız var’ diyerek seslendi. Genç dönüp ben hırsız değilim, açım aç, çocuklarım evde ekmek bekliyor diye bağırıyordu. İnsanlar bu kadar sıkıntı yaşarken, bir avuç insan bu memlekette istediği gibi at oynatıyor. Bu memlekette herkes dertlidir. Esnaf bugün aldığı malı ertesi gün aynı fiyata alamıyor. Biz bu memlekette kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

“Türkerler Holdinge teşekkür ederim”

Türkerler Holdingin yaptığı çalışmalar için teşekkür eden Balandı, “Türkerler Holding bu zamana kadar hiçbir çalışanını mağdur etmedi. Bölgemize ve ilimize çok büyük faydaları var. Böyle güçlü bir şirkete ilimizin ve bölgemizin sahip çıkması gerekir. Türkerler Holding Yönetim Kurulu BaşkanıKazım Türker özellikle çalışanlarının mağdur olmaması için özen gösteriyor. Yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı Türkerler Holding’e teşekkür ediyorum” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme