BİR UMUT BİN YAŞAM PROJESİ HAYAT GEÇİRİLDİ

Vali Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji bölümündeki sergiye katıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Van Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Derneği tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle Çocuk Onkoloji ve Hematoloji bölümdeki çocuklar için "Bir Umut Bin Yaşam Projesi" hayata geçirildi.

Proje kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, öğretmenleri ve gönüllüleri tarafından çocuklara sosyal etkinlikler, ailelerine ve refakatçilerine psikoterapi verilmek üzere ünite kuruldu.

Bu çerçevede, Van'da liseler arası düzenlenen yarışmadaki resimler sergilendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeler verilirken ilk üç derecedeki resimler de Çocuk Onkoloji ve Hematoloji bölümünde tedavi gören çocuklara armağan edildi.

Programda, lösemi tedavisi gören çocuklarla birlikte Meral Bilmez Hanımefendi pasta kestikten sonra fotoğraf çekildi.

Sergiye, Vali Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez Hanımefendi'nin yanı sıra, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Ümit Haluk İliklerden, SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kamil Yavuzer, YYÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Çobanoğlu, Dekan Yard. Prof. Dr. Serap Güneş Bilgili, Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamuran Kahraman ve öğretmenler katıldı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme