YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI AÇILDI

Van'da Anatolia Organizasyon tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Berk İlhan

Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi tarafından düzenlenen 6. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Van Fuar ve Kongre Merkezi’nde 29 Ekim ile 7 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek fuara yoğun ilgi gösteriliyor.

Açılışa Vali Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez’in yanı sıra Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi Yetkilisi Özgür Can Çelik, meslek odası temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.    

Fuar açılışında konuşan Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi Yetkilisi Özgür Can Çelik, 10 gün boyunca fuarın açık kalacağını belirterek, “Fuarımızda; İzmit pişmaniyesinden Isparta gül ürünlerine, Kayseri’nin sucuklarından Trabzon’un peynirlerine, Diyarbakır’ın yöresel tatlarından Malatya’nın kayısısına kadar 81 ilden farklı tatlar Vanlılarla buluştu. Bunun yanı sıra el sanatlarımız var. Maraş’tan bakırcılarımız, Mardin’den gümüşçülerimiz geldi. Yine Bursa’dan tekstil sektöründen farklı firmalarımız fuardaki yerini aldı. Yöresel ürünler ve hediyelik eşya anlamında 81 ilde bulunan her şey bu fuarımızda mevcuttur. Fuarımız firmalar tarafından yoğun ilgi gördü. Fuarımızda ayrıca hafta sonları belli saatler arasında sirk gösterisi yapılacak” dedi.

Daha sonra söz alan Vali Mehmet Emin Bilmez, “Fuar kültürü Van’da oturdu, fuar merkezimiz bu anlamda iyi bir misyon üstlenmektedir. Anatolia Fuarcılık da 6’ncı Yöresel Ürünler Fuarı’nı açarak, gördüğüm kadarıyla yavaş yavaş pandemi öncesi dönemi yakalamaktayız. İran’dan günlük 600-700 misafirimiz Van’a gelmektedir. İnşallah bu sayı gittikçe artacak. Bu canlılığı görünce mutlu olmaktayız ama yine bütün aşı olmayan vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Mesafe, maske ve temizlik konusunda duyarlı olmalıyız. Şu an kentimiz Türkiye’deki en iyi kentlerden biridir ve bunun için de gayret gösteren başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere kurallara uyan tüm Van halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Pandemi tedbirlerinin üst seviyede yer aldığı, birçok kişinin maske ve mesafe kuralına uyduğu fuara, Vanlı firmalar da katıldı.  

Bakmadan Geçme