Kuralsız park edilen otolar tehlike saçıyor

Cadde ve sokaklara gelişigüzel araçlarını park edenler hem trafiği olumsuz etkiliyor hemde kazalara davetiye çıkararak, vatandaşları rahatsız ediyor.

Burhan Ergin

Van’ın en büyük sorunlarından olan park sorunu her geçen gün büyüyor. Van şehir merkezinde ve ara sokaklarda çift yönlü parkeden araçlar yüzünden zaman zaman tehlike oluşuyor. Vatandaşlar, yaşanan sorun nedeniyle söz konusu yollardan araçlarıyla geçmekte zorluk yaşıyor.

Van’ın ana caddeleri, ara sokakları, Van Atatürk Şehir Stadyumunun yan tarafı ve kentin bazı noktalarında gelişigüzel park edilen araçlar, sürücülerin korkulu rüyası haline gelirken, karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar araçların arasından geçerek olası kazalarla karşı karşıya kalıyor.

Gelişigüzel araçlarını park edenlerin sahiplerine tepki gösteren vatandaşlar, “İlimizde otoparkların yetersiz olmasından dolayı araç sahipleri araçlarını gelişigüzel caddelere, sokaklara park ediyor. Yan yana sıkı bir şekilde park eden araçlar yüzünden insanların karşıdan karşıya geçmesine mani olunuyor. Yetkililer mutlaka park sorununu çözmeli. Yanlış yerlere park etmeler yüzünden rahat yürüyemiyoruz. Yol kenarlarına park edilen araçlar nedeniyle zaten dar olan yollar iyice daralıyor. Park edilen araçların yolu daraltması yetmezmiş gibi caddede bazen çift yönlü park yapıyorlar. Trafik ve belediyenin ortak hareket ederek en kısa sürede bu sorunu çözmesini bekliyoruz. Bütün cadde ve sokaklar bir şekilde işgal edilmiş, bir tarafta araçlar, bir tarafta kaldırım işgalleri bir kısım yerlerde dükkan sahipleri yol kenarına çiçek saksıları bırakarak, yolları daraltarak bizleri tedirgin etmektedirler. Nerede yürüyeceğimizi, nereden karşıdan karşıya geçeceğimizi bilmiyoruz. Sık sık park edilen araçların arasından geçmeye çalışıyoruz. Bunlara kaldırım işgalleri de eklenince ne yapacağımızı şaşırıyoruz. İnşallah yetkililer bu sorunu kısa sürede çözer” dediler.

Cadde ve sokaklara araçlarını gelişigüzel park eden araçlar sorun olmaya devam ederken, en büyük eksikliğin kentte doğru dürüst otoparkın olmamasına bağlanıyor.

Bakmadan Geçme