Van'da aşılama çalışması sürüyor

Koronavirüs salgınından korunmak için ülke genelinde olduğu gibi Van'da da belli noktalara konulan stantlarda aşılama çalışmaları sürüyor.

Evren Doğruer

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından korunmak için vatandaşları aşılama çalışmaları sürüyor. Farklı yerlerde kurulan aşı stantlarında vatandaşların aşıları, sağlık çalışanları tarafından yapılıyor.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında il genelinde aşı çalışmalarını yürüten sağlık ekipleri, çalışmalarına hız verdi. İl merkezi ile ilçelerde kurulan stantlarda, kırsal yerlerde ise mobil ekipler aşılama çalışmalarını büyük bir özveriyle yerine getiriyorlar.

Van’ın farklı noktalarında kurulan aşı çadırlarında hiç aşı olmamış veya 2. doz aşı olacak vatandaşlar sağlık ekipleri tarafından herhangi bir kronik hastalığının olup olmadığını öğrendikten sonra aşısını oluyor.

Randevusuz aşı olma kolaylığının sevindirici olduğunu belirten vatandaşlar, “Koronavirüsle mücadele aşı olmazsa olmazımızdır. Covid-19’a karşı en büyük gücümüz aşıdır.Lütfen aşılarımızı vakit kaybetmeden olalım. Aşı karşıtlarına asla güvenmeyin. Kulaktan duyma bilgilerle aklınızı karıştırmasınlar. Koronavirüs salgınından korunmak ve kurtulmak için tek çaremiz aşı olmaktır. Aşı yaptırmamak kul hakkına girmektir. Unutmayın ki hepimiz birbirimizden sorumluyuz” dediler.

Bakmadan Geçme