VAN İŞKURDA 2021 YILI 2.MBRD TOPLANTISI YAPILDI

Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Alt Çalışma Grubu toplantısı Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde yapıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Toplantıya Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hidayet Kişi, Şube Müdiresi Hanife Beyaz,  İş ve Meslek Danışmanları Neslihan Ertürk Yıldırım, Esra Şimşek Özgüner, Tuşba Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Özlem Dalkılıç,  Türkiye İstatistik Kurumu Van Bölge Temsilcisi Uzmanı Olgun Özdemir ve İstatistikçi Umay Dursun Cengiz, Van Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Kerem Oruç, Edremit RAM Müdürü Memet Salih Çakan, Vali Ali Paşa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yılmaz, Van RAM Temsilcisi Engin Şahin, KOSGEB Van Müdürlüğü Temsilcisi KOBİ Uzmanı Buğra Uçakçıoğlu, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Temsilcisi Uzman Hilal Turgay, İpekyolu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İlhan Erdinç Güngör, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi PDR Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Gamze Mukba ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hidayet Kişi, kurumun en önemli temel görevlerinden bahsederek hedef kitlelerimiz arasında bulunan öğrencilere ve iş arayanlara iş arama becerileri ile mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sağlanmanın önemli olduğunu belirtti.

İl Müdürü Hidayet Kişi, konuşmasının devamında kurumun son yıllarda sunduğu hizmet çeşitliliği ile kalite ve etkinliği artırarak hizmetin daha geniş bir tabana yayılmasının sağlandığını belirterek, hedef kitle içerisinde bulunan öğrenciler, iş arayanlar, mesleğini değiştirmek isteyenler, kendi işini kurmak isteyenler, çalışırken başka bir mesleği tercih etmek isteyenlerin istihdama giden yollarını açmak, aydınlatmak bu kitlelerle iş piyasasında yeni bir sinerji oluşturmak,  kişilerin kariyer ve girişimcilik ruhlarının geliştirilmesine katkıda bulunmak en önemli hedeflerinin arasında yer aldığı vurgusunda bulundu.

Daha sonra söz alan Şube Müdiresi Hanife Beyaz katılımcılara okulların rehber öğretmenleri ile iş ve meslek danışmanlarının koordineli bir şekilde gerçekleştirdiği ortaöğretim (lise ve dengi okullar) son sınıf öğrencileri ile ortaöğretim 9.ve 10.sınıf öğrencilerine iş arama becerisi eğitimi ve mesleki yönelim bataryası hakkında bilgi verdi.

Beyaz, amaçlarının geleceğimizin gurur kaynağı olan gençlerimizin işgücü piyasasında çok daha iyi yerlerde ve işlerde görmek, üretime katkıda bulunmalarını sağlamak, dolayısıyla gençlerimizin yalnızca istihdam edilmesinin yeterli olmadığını, aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan bir kitle olarak görmek arzusunda olduklarını ifade etti.

Beyaz’ın konuşmasının ardından gündem maddelerine geçilerek önümüzdeki dönem için yeni kararlar alındı.

Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Alt Çalışma Grubu toplantısı soru-cevap bölümünde katılımcıların konu ile ilgili soruları yanıtlanıp görüş ve önerileri alınarak toplantı sona erdi.

 

Bakmadan Geçme