DEFTERDARLIK BİNASI 15 KASIM'DA BİTİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ), şehirlerarası otobüs terminali yanında bulunan arsa üzerinde deprem sonrası yapımına başlanan ancak tamamlanması yılan hikayesine dönen defterdarlık hizmet binası 15 Kasım'da bitiyor.

Burhan Ergin

Mükellefte personelde oh çekecek

Mükelleflerin ve personellerin Defterdarlık hizmet binası çilesi son buluyor. Vali Mithatbey Mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait bin 778 m2 arsa üzerinde kurulu defterdarlık hizmet binasının depremde ağır hasar görmesi üzerine yıkılan uzun süre zor koşullarda barakalarda hizmet veren daha sonra İskele Caddesi üzerinde kiralanan bir binada uygun olmayan şartlarda hizmet vermeye çalışan Van Defterdarlık hizmet binası lojman inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi 15 Kasım’da bitirilerek hizmete açılacak.

“15 Kasım’da inşaat çalışmaları bitiyor”

Yetkililerden aldığımız bilgilere göre “İnşaat TOKİ ile Maliye Bakanlığı arasında düzenlenen protokolle anahtar teslim şeklinde ihaleye çıkılmış ancak ilk sözleşmedeki yüklenici ve 4-5 taşeron firma işi bitiremeyince 2020 yılının Eylül ayında sözleşme feshedilerek yeni ihale TOKİ tarafından 2021 yılı Nisan ayında yapılmıştır. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasından sonra Mayıs ayında inşaata başlanmış. Eylül ayında bitirilmesi planlanan inşaat için pandemi nedeniyle TOKİ tarafından iki ay ek süre verilmiştir. Alınan son bilgilere göre yeni müteahhidin inşaatı 15 Kasım’a kadar teslim etmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

7 KATLI 14 BİN 528 M2 KAPALI ALANA SAHİP OLACAK

Tuşba İlçesi, Akköprü Mahallesinde bulunan 10 bin m2 alan üzerine kurulan, yüklenici firmalardan kaynaklı sorunlar nedeniyle inşaatı bitirilmeyip yarım kalan Defterdarlık hizmet binası üzerinde tek girişli, giderler ve gelirler mükellef ayrımlı iki blok, bodrum (otopark) + zemin kat dahil her blok 7 katlı ve her katın bin m2'nin üzerinde olduğu toplam 14 bin 528 m2 kapalı alanı, çevre düzeni, ihata duvarı ve kapalı devre güvenlik sistemi yer alıyor. Şehirlerarası otogar yanında bulunan alan üzerine inşa edilen modern imkânlara sahip Defterdarlık hizmet binasında Vergi Dairesi, Müdürlüğü, Gelir Müdürlüğü, Muhasebe Müdürlüğü, Hazine Avukatlığı,  Sağlık Kurumları Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğü, Personel Müdürlüğü birimleri yer alacak.  Defterdarlık yeni hizmet binasında çağdaş koşullarda daha kaliteli vatandaş odaklı hizmet vermeye başlayacak. Yeni hizmet binasının hizmete girmesiyle birlikte mükelleflerin, iş ve işlemleri olan vatandaşların, hizmet alımında fiziki yetersizlikten dolayı yaşadıkları sorun ve sıkıntılar son bulacak. 

KONVANSİYONEL KALIP SİSTEMİYLE İNŞA EDİLDİ

15 Kasım’datamamlanarak hizmete girmesi öngörülen Van Defterdarlığı hizmet binası ve lojmanları altyapı ve çevre düzenleme inşaatı konvansiyonel kalıp sistemiyle inşa edildi. Defterdarlığın yeni hizmet binasına kavuşması serbest muhasebeci, mali müşavirler ve vatandaşlar arasında memnuniyet yarattı.

Bakmadan Geçme