1. Kılıçarslan Sempozyumu başladı

Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi ve Silvan Kaymakamlığı ortaklaşa düzenlediği 'Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Kılıçarslan Sempozyumu' başladı. Van Emekli Müftüsü Nimetullah Arvas sempozyuma konuşmacı olarak katıldı.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde başlayan 17 Ekim tarihine kadar devam edecek olan sempozyumda Türkiye ve Dünya’dan birçok katılımcı bir araya geldi. Katılımcıların sunumları ile devam edecek olan Sempozyuma ilimiz Emekli Müftüsü Nimetullah Arvas’da, Silvan’da yaşamış olan İmam Zehebi’nin İbn Teymiyye’ye nasihat olarak yazdığı Risalesini konu alan bir sunum yaptı.

Van Emekli Müftüsü Nimetullah Arvas bir Türkmen ailesine mensup ez-Zehebi et-Türkmani’nin İslam tarihiyle ilgili otuz ciltlik ve yine aksiklopedik bir tarzda hazırladığı ‘Siyer-u A’lamun-Nubela’ eseri, Zehebi’nin kendisine çok yakın olduğu İbn Teymiyye’ye bazı görüşlerinden dolayı tenkit ettiği ‘er-Risaletüz-Zehebiyye li İbn Teymiyye’ adlı nasihatı ihtiva eden eserinden bazı kesitler verdiği sundu. Türklerin İslamiyete ve özellikle Ehl-i Sünnet’e yaptıkları hizmetlerden bahseden Emekli Müftü Arvas konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Anadolu’da Haçlı Seferlerini durduran 1. Kılıçarslan’ın adına düzenlenen sempozyum da emeği geçen başta Diyarbakır Valisi Sayın Münir Karaloğlu, Dicle Üniverstesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Silvan Kaymakamı Murat Öztürk ve özellikle 1. KılıçArslan’ın türbesinin yapılması hususunda konuyu gündeme taşıyan Sayın Efendi Barutçu Beyefendi’ye teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi.

Bakmadan Geçme