KADİM AŞİRETLER FEDERASYONU BASINLA BULUŞTU

Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan başkanlığında Ezdinan Aşireti lideri M. Salih Özbek, Ğavistan Aşiret lideri Hüsnü Artim, Livi Aşireti Beylerbeyi Kemal Beydoğan, Jirki Aşireti Beytüşşebap lideri Fevzi Öter, Mutki Azdo aşireti kanaat önderi Serhat Özügüzel 5'nci yıl onuruna basınıyla bir araya geldi.

Rıdvan Can

 Toplantıda konuşan Van Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan, aşiret liderleriyle birlikte 2016 yılında kurulan Kadim Aşiretler Federasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.  Aslan, “Kadim Aşiretler Federasyonu olarak bölgeleri, aşiretleri, valileri, kaymakamları, belediye başkanlarını, kanaat önderini ziyaret ettik. Bölge toplantıları yaptıklarını ve o illere birer temsilci atadık” dedi.

Van'da kültür çalıştayı düzenleyeceklerini belirten Arslan, “Cumartesi günü 15 Temmuz Şehitler Parkında bir toplantımız olacak. Van için güzel bir çalışma olacağını düşünüyoruz bu çalıştayımıza yaklaşık 400-500 aşiret mensubu kanat önerilerinin yanısıra gazeteciler yazarlarda olacaktır" dedi.

Bakmadan Geçme