Tacikistan heyetinden TBMM Başkanı Şentop'a ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop Tacikistan Cumhuriyeti Temsilciler Meclis Başkanı Mahmadtoir Zokirzoda ve heyetini kabul etti. AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar'ında yer aldığı heyette Tacikistan Cumhuriyeti ile Türkiye arasında Ticari, Ekonomik ve Tarım alanında işbirliği protokolü imzalandı.

Vansesi Haber Merkezi

Tacikistan Cumhuriyeti Temsilciler Meclis Başkanı Mahmadtoir Zokirzoda ve beraberindeki heyet TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve çeşitli illerin milletvekilleriyle bir araya geldi. Meclis Başkanı'nın makamında yapılan kabulün ardından heyet, meclis genel kurulunu ve 15 Temmuz'da bombalanan meclis binasının bir bölümünü ziyaret etti. Meclis içerisinde yapılan programların ardından Tacikistan Cumhuriyeti ile Türkiye arasında Ticari, Ekonomik ve Tarım alanında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolün imzalanmasının ardından heyete eşlik eden AK Parti Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Gülaçar; "TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Sentop ve Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Tacikistan Cumhuriyeti Temsilciler Meclis Başkanı Mahmadtoir Zokirzoda ve beraberindeki heyetle bir araya geldik. Meclis Başkanımızın makamında kabul gerçekleştikten sonra iki ülke arasında ekonomik, ticari ve tarım alanında işbirliği anlaşması imzalandı. İki ülkeye de hayırlı olsun" dedi.

Milletvekili Gülaçar, “Yapılan işbirliği protokolü hem ülkemiz adına hem de Tacikistan Cumhuriyeti adına önemli bir adım. Orta Asya ülkeleri ile olan kardeşlik bağımız bu anlaşmalar ile daha da pekişecek ve güçlenecek" diye konuştu.

Bakmadan Geçme