CHP İL BAŞKANI BEDİRHANOĞLU: DEVLETİMİZİN KAYNAKLARI ÇARÇUR EDİLMEMELİ

Van çevre yolu ihalesinin yerel gazetelerde yayınlanmadan sessiz sedasız yapılması ve yapım bedeli 600 milyon lira üzerinden %11'lik kırımla 534 milyon civarında bir rakamla yolun 31 km'lik kısmının ihale edilmesine sert tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, 'Kamu ihale kanununun 21/b maddesine göre yapılmış, ihalede usulsüzlük var. 11 yıl önce yapılan ihale de 41 km'lik yol ihale bedeli 43 milyonken şu anda 31 km'lik kısmı 534 milyona ihale edilmiş, biz parti olarak bunun takipçisi olacağız. Bu ihale ilanının yerel gazetelerde yayınlanması gerekiyordu ama sessiz, sedasız birilerine peşkeş çekildi. Devletimizin kaynakları, milletimizin parası çarçuredilmemeli' dedi.

Burhan Ergin

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu gazetemizi ziyaret ederek, imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile fikir alışverişinde bulundu. İl Başkanı Bedirhanoğlu, “CHP geçmişte bölgemizde nefret edilen bir partiydi. Bunda elbette bizimde eksiklerimiz var. Biz kendimizi anlatamadık, insanlarımıza ulaşamadık ama şuan CHP bölgemizde artık nefret edilen parti konumundan çıkmış, oy verilebilir bir parti düzeyine gelmiştir. Bundan sonra CHP’nin bu bölgede başarısız olma ihtimali yok. CHP bu bölgede yeni bir perspektifle, insanların sorunlarının çözüm kaynağı olacaktır” diye konuştu.

“CHP sessiz çoğunlukların partisi olacak”

CHP’nin bundan sonra hiçbir zümrenin, hiçbir ailenin, hiçbir kesimin partisi olmayacağını kaydeden Bedirhanoğlu, sessiz çoğunlukların partisi olacaklarını belirterek, “1972 yılında Muradiye’de dünyaya geldim. İlkokulu Balatlı Köyünde, ortaokulu AtatürkOrtaokulu’nda, liseyi ise Ankara Çankaya’da okudum. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Bölümünden mezun oldum. Ankara’da staj gördüm. 1997 yılından bu yana Van’da avukatlık mesleğimi sürdürüyorum. Siyasete 13 Haziran 2021 tarihinde adım atıp CHP İl Başkanı olarak atandım. Göreve geldiğim gün itibariyle Van’da 2 bin 468 üyemiz vardı. Biz şuana kadar 3 binin üzerinde üye yaptık. Hiçbir zaman da basınla paylaşmadık. Çünkü bize göre üyelik aidiyet duygusunu geliştiren birşeydir. Bir ailenin iç meselesidir. Bunu da kamuoyuyla çok paylaşmadık, deklare etmedik. Tabi şuana kadar yaptığımız üye sayısı yeterli mi? Elbette yeterli değil. Bizim yaklaşık 2 bin 50 sandığımız var. Hedefimiz Kasım veya Aralık ayı sonu itibariyle 2 bin 50 sandık başında ikişer üye görevli bulunacak şekilde üye hedefimize ulaşmak istiyoruz. Biz kesinlikle müşahit kartıyla kimseyi üye yaptırtmayacağız. Tamamen aidiyet duygusuyla CHP’ye bağlı olan insanları biz sandık başına götüreceğiz. Temel hedefimiz budur. Kasım veya Aralık ayından sonraki hedefimizde mahalle, köy temsilciliklerimizi öbek örgütlenme dediğimiz şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz CHP’yi bu bölgede tekrar asıl sosyal demokrat hüviyeti altında, temel hak ve hürriyetlere önem veren bir parti olarak ve asıl kadrolarla ulaşmak, partiyi o yapı içerisinde geliştirmek istiyoruz. Biz ilk günde şunu söyledik. CHP bundan sonra hiçbir zümrenin, hiçbir ailenin, hiçbir kesimin partisi olmayacak.CHP sessiz çoğunlukların partisi olacak. Kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi sistem dışına itmeden sesiz çoğunluklara ulaşabildiğimiz düzeyde biz başarılı olabileceğimizin kanaatindeyiz. Partimizde aşiretçiliği, şunu bunu asla ön plana çıkarmayacağız. Sessiz çoğunlukların sesi olacağız. Tabi ki herkesin bir kökeni var ama bu çağda bu değerlerle biz siyaset yapmayacağız. Biz bu partide temel dinamikler olarak kadınlar ve gençleri görüyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaklaşık 700 kadın arkadaşımızı üye yaptık. Kadın Kollarımız yakında sahaya inerek partimizin çalışmalarına başlayacak. Yaptığımız 3 bin üzerindeki üyenin yüzde 70’i 30 yaş altıdır. Bize asıl umut veren hadiselerden biri de budur. Siyaseti toplumun tekrar alt dalgalarına, alt kesimlerine ulaştırıp temel olarak başarıya ulaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“AK Parti’de çok ciddi erimeler var”

AK Parti’de ciddi erimelerin olduğunu ileri süren Bedirhanoğlu, “CHP geçmişte bölgemizde nefret edilen bir partiydi. Bunda elbette bizimde eksiklerimiz var. Biz kendimizi anlatamadık, insanlarımıza ulaşamadık ama şuan CHP bölgemizde artık nefret edilen parti konumundan çıkmış, oy verilebilir bir parti düzeyine gelmiştir. Bundan sonra CHP’nin bu bölgede başarısız olma ihtimali yoktur. CHP bu bölgede yeni bir perspektifle, insanlara yeni bir umut olacaktır. Siyaset iyi insanlara umut verme sanatıdır. Biz bu umudu vermediğimiz zaman, yeni bir hikaye üretmediğimiz zaman siyasetten tıkanmış olacağız ama sahada şunu çok net görüyorum. AK Parti’de çok ciddi erimeler var, çözülmeler var. Üye olan arkadaşların yüzde 35-40’ı da AK Parti’den istifa edep gelip partimize üye olan arkadaşlardır” şeklinde konuştu.

“Genel Başkanımız Kapıköy Sınır Kapısı’nı ziyaret etti”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van ziyaretinde Kapıköy Sınır Kapısı’nı ziyaret ettiğini belirten Bedirhanoğlu, “Bildiğiniz üzere Kapıköy Sınır Kapısı koronavirüs salgınından dolayı kapanmıştı. Şehrimizde herkes üzerine düşeni yaparak açılması için çağrılarda bulundu. Siyaset tarihinde Van’da bir ilk yaşandı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Van ziyaretinde Kapıköy Sınır Kapısı’nı ziyaret ederek açılması içinher türlü çabayı sarf edeceğini söyledi. Genel Başkanımız her zaman ön açıcı olmuştur. Bakın biz parti olarak her zaman yaşadığımız şehrimizi düşünüyoruz. Gayemiz her zaman Van’dır” dedi.

“Herkese eşit mesafede yaklaşacağız”

Kayyum atamalarının yanlış olduğunu söyleyen Bedirhanoğlu, “Kayyum problemi demokrasinin temel sorunudur. BundanHDP’liler olduğu gibi AK Partililerde ciddi şekilde rahatsızdır. Sayın Genel Başkanımız iktidara geldiğimizde ilk değiştireceğimiz husus budur. Belediye meclisleri devre dışı bırakılmıştır. Devre dışı bırakıldıkları zaman AK Partili belediye meclis üyeleri de yönetime dahil olamıyorlar ve katılım sağlayamıyorlar. O zaman seçimleri kaldıralım. Biz kayyuma tamamen karşıyız. CHP iktidara gelir gelmez bu hususlar tamamen ortadan kaldırılacak. Hukuk öç alma aracı olarak kullanılmayacaktır. Herkese eşit mesafede, eşit yaklaşımda bulunulacaktır” ifadelerini kullandı.

“Benim kimseyle bir husumetim yoktur”

İstifa eden ilçe başkanlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bedirhanoğlu, “Bakın biz asla şahıslarla uğraşmadık. Partimizi bu bölgede büyütmek istiyoruz. İstifa eden ilçe başkanlarımızla görüşüp konuşuyorum. Biz partimizi büyütürken arada bir aile içi ufak tefek problemler olur. Saray İlçe Başkanımız gelip yanlış anlaşıldığını söyleyip özür diledi. Bizde genel merkeze istifasını almayın dedik. İstifa eden arkadaşlarımızdan sadece Muradiye İlçe Başkanının istifası kabul edildi ve yerine yeni bir isim atandı. Diğerleri görevine devam ediyor. Benim kimseyle bir husumetim yoktur. Tek hedefim ilimizde ve bölgemizde partimizi büyüterek hizmet etmektir. Biz partimizde çalışmak istiyoruz. Bu kente dokunmak istiyoruz. Siyasi partilerde koltuklar baki değildir. Ben bugün bu görevi yürütüyorum ama yarın belki başka bir arkadaşımız atanır veya seçilir. O zamanda saygı duyup görevimizi en güzel şekilde devrederiz. Devrettikten sonra da partimiz için çalışmaya devam ederim. Biz bu yaklaşım içindeyiz. Hiç kimseyi kırmak, küstürmek, incitmek gibi bir derdimiz yok. Dediğim gibi aile içinde arada bir ufak tefek hadiseler olabilir. Bu da demokrasi mücadelesi içerisindeki güzel hadiselerdir ama gönül isterdi kamuoyuna bu şekilde deklare edilmeseydi. Kişisel olarak kimseyle sorunum yoktur” diye konuştu.

“Milletvekillerimiz çevre yolu ihalesinin takipçisi olacak”

Sessiz sedasız yapılan çevre yolu ihalesine değinen Bedirhanoğlu, “Van’ın en büyük sorunları işsizlik, demokrasi, temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasıdır. Sınır ticaretinin kapalı olması, çevre yolunun yapılmamasıdır. Çevre yolu ihalesi Elazığlı bir firmaya peşkeş çekildi. Biz bu konuyu milletvekillerimize aktardık. Takipçisi olacaklarını söylediler. Kamu ihale kanununun 21/b maddesine göre yapılmış, ortada bir usulsüzlük var. 11 yıl önce yapılan ihale de 41 km’lik yol ihale bedeli 43 milyonken şu anda 31 km’lik kısmı 534 milyona ihale edilmiş, biz parti olarak bunun takipçisi olacağız. Normalde bu ihale ilanının yerel gazetelerde yayınlanması gerekiyordu ama sessiz, sedasız birilerine peşkeş çekildi.Devletin kaynaklarının bu şekilde çarçur edilmesini, milletin vergileriyle ödenen paralarının haksız şekilde birilerine aktarılması bir vatandaş olarak beni rahatsız ediyor. Devletteki israfı, yolsuzluğu kabul etmiyoruz. Devletimizin kaynakları çarçur edilmemeli” diye konuştu.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan, CHP İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu’na nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme