AYDIN: KIŞ GELMEDEN BİTİRECEĞİZ

İpekyolu Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevine atanan İhsan Emre Aydın gazetecilerle bir araya geldi. Şehir merkezinde devam eden çalışmalara değinen Kaymakam ve Başkan Vekili Aydın, 'Şuan İpekyolu Belediyesi'nin 3 sokakta çalışması var. Bu çalışmaları kış gelmeden bitireceğiz. Alt yapı, elektrik, telefon, internet, su hatları çekilmesinden dolayı çalışmalar uzadı ve halkın tepkisini çekti. Çalışmaların bir an evvel bitmesi için koordineli çalışıp bitireceğiz' dedi.

Rıdvan Can - Burhan Ergin

Elite World Otel’de düzenlenen toplantıya İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın’a İpekyolu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Şamil Görücü, İpekyolu İlçe Emniyet Müdürü Murat Fuçular, başkan yardımcıları Birol Duman, Sait Çakırtaş, Doğan Nurses, İbrahim Yaşin eşlik etti. Aydın, seyyar satıcı ve kaldırım işgalleri sorunlarına değinerek, “Seyyar satıcılara uygun yerler bulup mağduriyet oluşturmayacağız. Kaldırım işgalleriyle ilgili de gereken önlemleri alacağız” şeklinde konuştu.

“Allah’ın izniyle 10-15 güne kadar bitirip hizmete açacağız”

Toplantıda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aydın, “Aslen Kırşehirliyim ama Ankara’da doğup büyüdüm. Siirt Kurtalan ilçesinde 3 buçuk yıl görev yaptıktan sonra İpekyolu ilçesine atandım. Bu zamana kadar 4 belediyede görev aldım. 20 yıldır kamuda görev alıyorum. Bundan sonra İpekyolu Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerini yürüteceğim. İpekyolu ilçemizde sorunları bitirmek için canla başla çalışacağız. Şehrin kültürü, doğası, tarihi çok önemlidir. Bir şehrin bence ruhu olmalıdır. Şuan İpekyolu Belediyesi’nin 3 tane sokakta çalışması var. Bu çalışmaları kış gelmeden bitireceğiz. Alt yapı, elektrik, telefon, internet, yeni su hatlarının geçmesinden dolayı çalışmalar uzadı ve halkın tepkisini çekti. Bunları daha hızlı bitirmek için koordinasyon içinde çalışacağız ama bu memlekete hizmet yapılmaya çalışılıyor. Koronavirüs salgınından dolayı işleri düşen esnaflarımız bu konuda mağdur oldu. Ama çalışmalar bittikten sonra da esnaflarımız çalışmalardan memnun kalıyor. Diğer çalışmalarımızda bahar döneminden sonra mevsim bize müsaade ettiği andan itibaren gerçekleştireceğiz. Bundan sonra çalışmalarımızı yaparken bir ayda biterse normaldir, iki ay oluyorsa çoktur ama 15 günde biterse süper. Ben böyle değerlendiriyorum. Halkımız şuan devam eden çalışmalar konusunda sabır göstersin. Allah’ın izniyle 10-15 güne kadar bitirip hizmete açacağız” dedi.

“İşportacılara uygun yerler bulmaya çalışacağız”

Seyyar satıcılar ve kaldırım işgalleri sorunlarına değinen Aydın, “Göreve başladığım günden bu yana İpekyolu ilçemizi gezerek sorunları tespit etmeye çalışıyorum. Ara sokaklarda kaldırım işgallerine dikkat etmemiz gerekiyor ama işportacılar da evlerine ekmek götürmenin derdindeler. Diğer taraftan kentin kalitesini ve yaşam standardını yukarı çekmek zorundayız. Şimdi bizim maaşlarımız her ay düzenli bir şekilde hesabımıza yatıyor fakat işportacılar çalıştıkları sürece evlerine ekmek götürüyorlar. Onlara da uygun yerler bularak mağduriyet oluşturmayacağız. Ankara’da gece kondulaşmadan apartmanlaşmayı kendi gözümle gördüm. Biz ne kentli olmayı başardık ne de köylü olmayı başarabildik. Kaldırım işgaliyle ilgili de esnaflarımızı mağdur etmeden gereken önlemlerimizi alacağız. Ben siyasetçi değil kamu görevlisiyim. Birinin ekmeğiyle oynamak beni rahatsız eder” diye konuştu.

“Güzel çalışmaları hep birlikte hayata geçireceğiz”

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aydın, güzel çalışmalar hayata geçireceklerini belirterek, “Sinan Aslan dönemindeki projeler devam edecek. Ayrıca yeni projelerimiz de olacak. İpekyolu ilçemizde hayırlı hizmet yapıp hayata geçireceğiz. Aynı şekilde kentin tarihi, kültürel konumuna uygun işlere imza atacağız. İpekyolu’na değer katacağız. İnşallah güzel çalışmaları hep birlikte hayata geçireceğiz. Eksikler muhakkak olacaktır. Hizmet yapılırken bazı sorunlar meydana gelebilir. Son tahlilde geç olsun güç olmasın düşüncesindeyim. Van’da şuan çok güzel hizmetler yapılıyor. Biz her zaman iletişime açığız. İnsanlarımızın isteklerine özen gösteriyoruz. Belediye hizmetlerimizin yanında kaymakamlık olarak da asayiş ve güvenlik hizmetlerimizi de eksiksiz yerine getiriyoruz. Kentimiz uzun yıllardır terörle anılmıyor. Bundan sonra da terörle anılmayacak şekilde istihdamı artırıcı, refahı artırıcı, çocuklarımızı, gençlerimizi doğru yola sevkedecek nitelikli politikalarımızla inşallah çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Kayseri Develi Kaymakamlığına atanan Sinan Aslan’ın yerine göreve atandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme