Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Altın'dan itfaiyecilere ziyaret

Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın İtfaiye Haftası nedeniyle İtfaiye Gurup Amirliklerini ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın,  İtfaiye Haftası nedeniyle Edremit, Gevaş, Saray ve Özalp ilçelerindeki itfaiye amirliklerinde bulunan üyeleri ziyaret etti.

Altın, “Normal şartlarda sürekli ziyaret etmiş olduğumuz üyelerimizi dünya çapında yaşanan Covit-19 virüsü ve pandemi koşullarından dolayı ziyaretlerimiz kısıtlı olmuştur. Pandemi koşullarının normale dönmesiyle beraber kırsalda bulunan üyelerimiz başta olmak üzere tüm üyelerimizle tekrar hasbihal etmeye, sorun ve sıkıntılarına çözüm bulmaya devam edeceğiz” dedi. Altın; 2022-2023 yılları için yapılan 6. Toplu sözleşmede itfaiye teşkilatı için önemli kazanımlar elde ettiğini dile getirerek, her zaman itfaiye çalışanlarının yanında olacağını ifade etti.

“Canla başla çalışmaya devam edeceğiz”

Harun Altın açıklamasında “Bu Bağlamda itfaiye erlerimizin bazı kazanımları şu şekilde olmuştur; İtfaiye Memurlarının maaşlarında aylık ilave 179,35 TL artış sağlandı. İtfaiyecilerin yan ödeme zamları %50 oranında artırılarak, aylık ilave İtfaiyecilere 20,90, TL artış sağlandı. İtfaiye personelinin sadece yangın söndürme görevleri esnasında değil diğer görevlerde de vefatları halinde yakınlarına 179, 347,65 TL (Enflasyon farkı %5 olduğu takdirde 188.315,03 TL olacaktır) nakdi tazminat, maluliyet halinde 134.510,37 TL ile 44.838,91 TL arasında nakdi tazminat, yaralanma halinde ise günlük 471, 97 TL (Enflasyon farkı %5 olduğu takdirde 495,56 TL olacaktır) nakdi tazminat alması gibi kazanımlar sağlanmış oldu. İtfaiye erleri ile alakalı taleplerimizden bir tanesi ise itfaiyeciliğin meslek haline getirilmesidir, konuyla alakalı talebimizin yerine getirilene kadar mücadelemize devam edeceğimizide ifade etmekteyiz. Şube Başkanı Altın; Türkiye’de 16. Genel Yetkili Sendika olarak her zaman üyelerimizin menfaatini gözeterek ülke şartlarının el vermiş olduğu en yüksek bedellerden faydalanmasını sağlaması ve itfaiye birimlerimizin Dünya standartlarına uygun hale getirilmesi için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Şube Başkanı Altın son olarak şunları söyledi; “Belediyemiz İtfaiye Teşkilatının modern araç ve ekipmanıyla, gayretli personeliyle üstlendikleri vazifenin ehemmiyetinin farkında olduklarına, görevlerini yerine getirirken başarılarının artarak devam edeceğine gönülden inanıyorum. Tüm itfaiye teşkilatımızın başarılarının devamını diliyorum.”

Bakmadan Geçme