TÜGİK'TEN VATSO'YA ZİYARET

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ve 81 ilden gelen işadamları, Van’ı ziyaret ederek çözüm süreci kapsamında birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çözüm süreci sonrasında iş dünyasının hareket biçimi ve üstleneceği role yönelik çalışmalar başlatan TÜGİK, Diyarbakır'a yaptığı ziyaretin ardından bugün Van'ı ziyaret etti. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyet, Van'da yerel yöneticiler, bürokratlar ve iş dünyası temsilcilerini ziyaret ederek temaslarda bulundular. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindekiler, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu’nun il dışında olması nedeniyle VATSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu tarafından karşılandı. VATSO Protokol Salonunda yapılan görüşmede TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, TÜGİK’in Türkiye'nin en geniş kapsamlı sivil toplum kuruluşları arasında ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Çözüm sürecinin olumlu neticeleneceğine inandıklarını anlatan Güral, “Doğru bir planlamayla doğru sektörlere yatırımı yönlendirmeyi ve bölge ekonomisine katkı sağlarken istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. İş dünyası olarak atacağımız adımları, üstleneceğimiz rolü daha somut hatlarla belirlemek için de çeşitli şehirlerimizde temaslar gerçekleştiriyoruz. Van'a geldik ve burada da yoğun temaslar gerçekleştireceğiz. Ardından Batman, Bitlis, Mardin ve Siirt'i ziyaret ederek temaslarımızı sürdürecek, hareket planı oluşturma doğrultusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu’da Türkiye’nin uzun süredir telaffuz etmekten dahi imtina ettiği Barış kelimesinin bugünlerde en çok duyulan kelime olması bile insanları gelecek adına umutlandırdığını belirterek, “Bu topraklara barış gelmeli. İnsanlar hep birlikte kardeşçe yaşamalı. Hepimiz Tüm Türkiye olarak bu sorundan çok çektik. Toplumun tüm kesimleri olumsuz etkilendi. Ancak özellikle iş dünyası ekonomi dünyası çok büyük zorluklar yaşadı. İnşallah barış süreci olumlu sonuçlanır. O zaman hep birlikte bu ülkenin kalkınması, gelişmesi, zengin bir ülke olması için gayret gösteririz” dedi.
TÜGİK Genel Başkanı Erdal Güral, VATSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu’na barışın simgesi olan beyaz kravat ve yakalarına beyaz mendil taktılar. İşadamları, yetkililere barışa nazar değmemesi dileğiyle de nazar boncukları hediye etti. VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu da heyete plaket takdim etti. Görüşmeye VATSO Meclis Üyesi İlhan Kaya ve VATSO Genel Sekreter Vekili Serap Şenol da katıldı.

 

Bakmadan Geçme