Ulaşılan Gün 'Yenigün'

Ulaşabildiğimiz her gün bizim için yeni bir gün; yepyeni heyecanların, umutların, plânların, hayallerin başlangıcıdır. Her yeni başlangıç bir umut olduğu kadar, yenilenmeyi, değişimi, gelişimi sağlamak ve canlılığımızı muhafaza etmek için bir enerji verdiği gibi, olumsuzlukları da ardından getirebilir. Nasıl ki güzellikleri kabulleniyorsak, olumsuzlukları da kabullenmeliyiz.
Önemli olan bu aşamada zinde kalabilmenin, kuvvetli olabilmenin, sağlıklı yaşayabilmenin, inançlı olarak hayatı sürdürebilmenin yollarını araştırmaktır. Bu araştırma da geçmişin verdiği olgunlukla, geleceğe yatırım yapılmalıdır.
Hayatın her anında, hata, pişmanlık, tövbe, iç sızısı, öz eleştiri yaşanabilir. Önemli olan bu zamanlarda yaşanan, hatadan dönüş, pişmanlık, tövbe, öz eleştirileri yepyeni bir başlangıç olarak görmektir. Daha güçlü, daha olgun ve çalışkan bir başlangıç. Gerek dış dünyamızı, gerekse de iç dünyamızı yenileyebilmeyi başarmak, aslında yepyeni bir yolculuğa çıktığımızın da farkındalığıdır. Gerçek anlamda lezzet ve tat almak amaçlı,çıkarsız ve menfaatsiz olarak doğru zamanda doğru işler yapmak yolu benimsenmeli hayatta.
Çünkü; Hayatta başarılı olabilmek önemli ölçüde cesaretin olmasına bağlıdır. Başarılı olacağını bilenler ya da olası olumsuz sonuçları abartmayanlar daha cesur olabilirler. Cesaret her şeyden önce insanın kendine güvenmesiyle doğru orantılıdır. İnsanın güvenini en çok çevre etkisi kırabilir. Çevrenin yargısı insanı olumsuz etkiler. İleri atımlarda tereddüt yaşamasına neden olur.
Kendinize güvenin…
Özellikle kadınların bu noktada özgüvenli olması çok önemlidir.
Daha cesur davranmak zorundadır.
İnsan; önemli ölçüde kendi yeteneklerini iyi tanıyorsa, başarılı olacağına inanır.Ayrıca hedefine ve amacına ulaşmak için cesaretle yola çıkar. Dolayısıyla kendini tanımayan insanlar, nerede ne kadar başarılı olacaklarını bilemedikleri için çekingen davranabilirler.
Kendinizi tanıyın!...
Özgüven ve cesaret birleştiği zaman başarılamayacak hiçbir şey yoktur.
Her yeni gün, yeni bir başlangıçtır.
Sevgiyle ve azimle ilerleyin…

 

Bakmadan Geçme