VANLILAR İZMİR'DE KAHVALTIDA BULUŞTU

Kurulduğu günden bu yana İzmir'de Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yapan, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sağlayan Bornova Bayraklı Vanlılar Derneği Vanlıları kahvaltıda buluşturdu.

Burhan Ergin

Vanlılar arasında birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşliği amacıyla kurulan Bornova Bayraklı Vanlılar Derneği’nin düzenlediği kahvaltı büyük ilgi gördü.  

Ege Vanlılar Federasyonuna bağlı derneklerin pandemi sonrası geleneksel hale getirdikleri ve beşincisini Bornova da gerçekleştirdiği Van kahvaltısı etkinliğine İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve VİŞAD Başkanı Murat Atar, Ege Vanlılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Gürbüz, İstanbul Van Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Donat, Ege Vanlılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ercan Turan, Bornova Bayraklı Vanlılar Derneği Başkanı Turgut Yaz, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Cevdet Çayır, AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güroğlu, Deva Partisi İzmir İl Başkan Yardımcıları Av. Onur İnci, Yücel Yaşar, Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Borbel ve İzbaş Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kurtbay, İzmir Ercişliler Derneği Başkanı Vedat Tosun, Çiğli Vanlılar Derneği Başkanı İhsan Turan, Karşıyaka Vanlılar Derneği Başkanı Emine Teker, Konak Vanlılar Derneği Başkanı Mehmet Sait Keleş, Kuşadası Vanlılar Denek Başkanı Sadettin Macit, siyasi parti temsilcileri, meslek odalar temsilcileri, dernek temsilcileri ve çok sayıda Vanlı katıldı.

“Van dernekleriyle dayanışma içindeyiz”

Toplantıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Bornova Bayraklı Vanlılar Derneği Başkanı Turgut Yaz, İzmir'de Van'ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Derneğimiz Vanlılar ve Van'a gönül veren dostlar arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyo ekonomik, kültürel düzeylerini yükseltmek üzere kurulmuştur. Dernek çalışmalarımıza herkesi ortak ederek, imkanlarımızı herkesle paylaşarak, Türkiye için her alanda sorumluluk alarak örnek olmak istiyoruz. Bahane bularak, sorumluluktan kaçmak yerine çözümün parçası olmak derneğimizin temel amaçlarındandır. Bornova Bayraklı Vanlılar Derneği hizmet çıtasını yükselterek gurur duyulacak projeler hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir'in farklı ilçelerinde kurulan Van dernekleriyle dayanışma içindeyiz. İzmir'de ben değil biz olma anlayışıyla hareket ediyoruz. Çabalarımızda derneğimize maddi ve manevi destek sağlayan, yüreğiyle her daim yanımızda bulunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“Van'a, Vanlılara ve Van dostlarına hizmet ediyoruz”

Ege Vanlılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Gürbüz, İzmir’de yaşayan Vanlılar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, insanlarımızın huzuru, mutluluğu, çalışma arzularını, maddi ve manevi sorunlarına pratik çözümler üretebilmek, Van’ın kadim kültürünü tanıtırken İzmir’in sosyal ve kültürel hayatına da katkıda bulunmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dernekler gönüllülüğe dayanan, insanların ortak amaçları takip etmek üzere bilerek ve isteyerek bir araya geldiği maddi ve manevi fedakârlığa dayanan oluşumlardır. Güçlü,  saygın ve toplumda karşılığı olan sivil toplum kuruluşları ülkemizde demokratik kültürün toplumda yerleşmesi ve gelişmesine önemli katkıları olmaktadır. İzmir'de saygınlığımız olan bir sivil kuruluşuz. Çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyerek Van'ı ve kültürünü tanıtıyoruz. Amacımız Van'a, Vanlılara ve Van dostlarına hizmet etmektir. Derneğimiz ve gönlümüz bütün dostlara açıktır. Derneğimizin saygınlığını, güvenini koruyarak tüm kurum kuruluşlar ve belediyeler ile iyi ilişkiler içinde olacağız. Bu doğrultuda farkındalık yaratan, ilgi ve destek gören ortak etkinlikler de gerçekleştirmeyi planlamaktayız” diye konuştu.

“Van’ımızı çok seviyoruz”

Ege Vanlılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ercan Turan, “İzmir’de yaşayan, faaliyet gösteren Van hemşehri dernekleriyle birlik ve beraberlik için bir araya geldik. Vanlı kimliğimiz bizi barış, kardeşlik, sevgi ve saygı ile bir arada tutuyor. Buna canı gönülden inanıyorum. Kurulduğumuz günden bu yana ilimizin tanıtımı için elimizden gelen her türlü çalışmayı sergiliyoruz. Biz Van’ımızı çok seviyoruz. Van’ımızı burada tanıtmaktan da son derece mutluyuz. Bundan sonra çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme