Sünnetçioğlu net konuştu Sıkı tedbirler almamız gerekiyor

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, 'Mutant virüs atağıyla karşı karşıyayız. Bu nedenle daha sıkı tedbirler almamız gerekiyor. Bu süreçte aşı çok önemlidir. Lütfen il ve ilçelerimizde sırası gelen vatandaşlarımız aşılarını yaptırsınlar' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Sağlık İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya sağlık müdürlüğü yöneticileri, ilçe sağlık müdürleri ve Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) başkanları katıldı. Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, “Pandemi süreci hakkında daha etkin şekilde mücadele etmek adına ikinci ve üçüncü doz aşılarını yaptırmayan vatandaşlarımızın aşı konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamak için rutin toplantılarımızı yapmaktayız. Hepimizin bildiği gibi mutant virüs atağıyla karşı karşıyayız. Bu nedenle daha sıkı tedbirler almamız gerekiyor. Bu süreçte aşı çok önemlidir. Lütfen il ve ilçelerimizde sırası gelen vatandaşlarımızı uyararak aşısını yaptırmalarını, Covid-19 aşısı yapan kişilerde meydana gelebilecek rahatsızlıklarda ölümleri azalttığı bilinmekte ve pandemi nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin ve yoğun bakım servisinde yatanların çoğunun aşılarını yaptırmadıkları veya eksik aşı yaptıranların olduğu bilinmekte” dedi.

İlde iki doz aşılama oranının yüzde 49 olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sünnetçioğlu, “Bizim 2. dozda ve 3'ü dozda artışa geçmemiz gerekiyor. Bunun için 10 kişilik bir ekip oluşturduk. İkinci ve üçüncü doz aşıları geçmiş vatandaşlarımızı arayarak aşı davetinde bulunmaktalar. Ayrıca müdürlükte de yine 10 kişilik bir grup oluşturmuş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın sağlığı için başarılı olmak, olumlu sonuç alabilmek için gayret gösterip ikna edici olmak lazım. 13 ilçe sağlık müdürlüğümüz de kendi bünyesinde ekip oluşturup vatandaşları doğru bilgilendirip hastaneye yoğun bakıma düşmemeleri için aşılarını en kısa sürede yaptırtmalarını sağlamak. Vefat edenlerin çoğu aşılarını yaptırmayan vatandaşlarımızdan oluşmakta. Önümüz kış zorlu bir süreç bizi bekliyor. Mevsimsel grip aşısı nasıl oluyorsak Covid-19 aşısını da yaptırmamız gerekecek. Bunu kabul etmek lazım. Yani bu virüs varyantlarının oluşmaması için aşılarımızı aksatmamak ve bu mutasyonlu varyantlara karşı aşılarımızı yaptırırsak başarılı olacağız” diye konuştu.

Amaçlarının daha fazla insana ulaşarak pozitif sayısını mümkün olduğunca düşürmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sünnetçioğlu, “Önümüzdeki kış sezonunda ciddi sıkıntılar yaşamamak adına vaka sayısını düşürmemiz gerekiyor. En büyük silahımız aşı. Doğu illeri arasında maviyi geç yakaladık, ama vaka sayımız azdı. Buda ekip çalışmasıyla yapılan bir başarıdır. Birinci doz aşıda maviyi yakaladık. Sizlerin başarısıyla bunu sağlıyoruz. Bizdeki filyasyon çalışmaları ve pandemi merkezindeki arkadaşlarımızın düzenli ve oturulmuş sistemi sayesinde vakalara ve aşılama oranlarına hızlı bir şekilde ulaşacağız. Sağlık çalışanlarımızın bu güzel gayretli çalışmalarıyla başarıyı yakalıyoruz. Bu başarıyı vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden gelen gayreti sağlamak adına ikinci ve üçüncü doz aşılarını da zamanı geldiğinde yaptırmaları olacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar tarafından istatistiki veriler eşliğinde Covid-19 salgını sürecinde alınan tedbirler ve aşılama süreci gözden geçirildi. İldeki kamu hastaneleri, Aile Sağlık Merkezleri, kurulan aşı noktaları, üniversite ve özel hastanelerin bünyesinde sürdürülen aşı uygulamaları, filyasyon çalışmaları, günlük test sayıları, yoğun bakım ve rutin hizmetler hakkında genel durum değerlendirmesi yapıldı ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

 

Bakmadan Geçme