SAADET PARTİSİ VAN'IN HAVA YOLU SORUNUNU SORDU

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'ın önemli sorunlarından uçak bilet fiyatlarının pahalılığı ve sefer sayılarının yetersizliğini gündeme taşıyarak, 'Van'dan uçuş noktalarına uçak sayıları yetersizdir. Van uçak bilet fiyatları Türkiye'de en pahalı olan ildir. Van ihtiyaç olduğu halde yurtdışı seferi olmayan il konumundadır' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Her hafta Van’ın sorunlarını gündeme getirerek çözüm arayan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan bu hafta Van’ın hava yolu sorununu gündeme getirdi.

“Van uçak bilet fiyatları Türkiye’de en pahalı olan ildir”

İlhan, “Van konumu itibariyle uçak taşımacılığının fazlasıyla ihtiyaç duyulduğu bir kent olmasına rağmen, havayolu ulaşımında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Sadece iç hatlarda 5 şehir dışında farklı şehirlere direk uçuşu bulunmayan ildir. Van’dan sefer bulunan noktalara da uçak sayıları yetersizdir. Van uçak bilet fiyatları bakımından Türkiye’de en pahalı ildir. Van ihtiyaç olduğu halde yurtdışı seferi olmayan bir il konumundadır. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak iktidarın sözde temsilcilerine soruyoruz! Van’da ki uçak bilet fiyatlarından, yetersiz uçak sayılarından, yetersiz uçuş noktalarından dolayı kendinizi sorumlu hissediyor musunuz? Türkiye’de uçak kalkmayan noktalara havaalanı yaparak milyonları çarçur edenler, bir yerden bir yere giderken her biri ayrı ayrı özel uçakla gidenler, bu kent her alanda olduğu gibi, havayolu taşımacılığında da cezalandırmaktadır. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak havayolu taşımacılığındaki sorunların çözülmesi için bir an evvel harekete geçilmesini ve mevcut uçak sefer sayılarının arttırılmasını, yeni uçuş noktalarının eklenmesini, yurtdışına uçak seferlerinin başlatılmasını ve uçak fiyatlarında tavan fiyat uygulanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme