Van'da Görkemli Aşiret Düğünü

Gravi aşiretinin ileri gelenlerinden, CHP Gürpınar İlçe Başkanı Selim Karakuş'un oğlu Mustafa Vekil Karakuş görkemli bir düğünle dünya evine girdi.

Vansesi Haber Merkezi

Gravi aşiretinin ileri gelenlerinden Selim Karakuş'un oğlu Seramik eğitmeni Mustafa Vekil Karakuş, öğretmen Seher Mücevherle görkemli bir düğünle dünya evine girdi. Van’da bir kır bahçesinde yapılan düğüne kurum müdürleri, belediye başkanları, siyasiler, oda başkanları, gazeteciler, İran, Irak, İzmir, Antalya, Şırnak, Hakkari, Muş, Ağrı ve Bitlis gibi komşu ülke ve illerden binlerce davetli katıldı. 2 gün süren düğüne damada 610 bin TL, geline ise hatırı sayılır ölçüde altın takıldı.

Düğün törenine olan yoğun katılımın kendilerini memnun ettiğini belirten düğün sahibi Selim Karakuş, “ Düğünümüze bu denli yoğun katılımın olması bizi mutlu etti. Bugüne kadar elimden geldiğince eş, dost, akrabaların ve hemşehrilerimin düğününe iştirak ettim. Onlarda sağolsun bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadılar. Umarım çocuklarımız bir ömür boyu mutlu ve huzurlu olur. Düğünümüz için çevre ülkelerden ve ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Damadın ablası iş kadını Dünya Karakuş da böylesi renkli bir düğünde misafirleri ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, "Bugün kardeşimin, yengemin mutluluğuna binlerce kişi ortak oldu. Böylesi güzel, kalabalık bir düğünün olması dostlarımızın da buna ortak olması bizi daha da mutlu etti. Hep bir endişe içindeydik virüs var acaba düğünümüzü yapabilecek miyiz diye. Çok şükür sorunsuz, sıkıntısız görkemli bir düğün oldu. Umarım en kısa zamanda koronavirüs hastalığından da kurtuluruz ve hayat normale döner. Düğünümüzde bizi yalnız bırakmayan bütün herkese şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Binlerce kişinin bir arada halay çektiği düğün töreni gece geç saatlere kadar devam etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme