STADIN ÇİMLERİNE GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli İnal Şay, Van Atatürk Şehir Stadında saha zemini ve çimlerin bakımını özenle sürdürüyor.

Rıdvan Can

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'un maçlarını oynadığı Van Atatürk Şehir Stadyumunda çim sorumlusu olarak çalışan İnal Şay, gece gündüz demeden statta çimlerin bakımı, biçilmesi, sulanması, gübrelenmesi gibi çalışmaları tek başına yapıyor.

Van Atatürk Şehir Stadyumu çim sorumlusu İnal Şay, çim ve zemin bakımının önemine değinerek “Saha zemini ne fazla sert, ne de fazla yumuşak olacak. Zemin normal bir futbolcunun oynayabileceği saha olması gerekiyor. İyi bakımı yapılan saha futbolcu sakatlanmasını önler" dedi.

Çimlerin bakımlarına ilişkin bilgi veren Şay,  "Özellikle mevsimlere göre çimlerin bakımı büyük önem arz ediyor. Zamanında bakımı yapılmayan zeminler çok erken bozulabilir ve futbolun oynanması mümkün olmayabiliyor. Çimlerin normal seviyede kesilmesi de çok önemlidir. Ayrıca çimlerin kök havalandırma işlemleri yine sıklıkla tekrarlanmalıdır. Gübreleme işlemleri çim bakımında son derece önemli olduğunu ifade ederek, Sürekli zemini kontrol ederek çimin ihtiyaçları giderilmelidir. Sulama ihtiyacı varsa o yapılmalı. Çimler uzamışsa kesilmeli. Sahayı sürekli gözlemlemek gerekiyor" diye konuştu.

Yorumlar 3
[email protected] 05 Eylül 2021 12:32

İnal şay kardeşimize kolay gelsin ellerine sağlık

Osman Zava 04 Eylül 2021 23:33

Gerçekten mükemmel bir insan ki kendine yakışır şekilde stada bakıyor. Çalma çırpma olmadı liyakatli insanda da bu beklenir. Tebrikler İnal kardeşim.

Osman Zava 04 Eylül 2021 23:33

Gerçekten mükemmel bir insan ki kendine yakışır şekilde stada bakıyor. Çalma çırpma olmadı liyakatli insanda da bu beklenir. Tebrikler İnal kardeşim.

Bakmadan Geçme