Kabil'de patlamalar peş peşe! 13'ü ABD askeri 170 ölü var

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgedeki terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 170'e çıktığı belirtildi. Ölenlerden 13'ünün ABD askeri olduğu kaydedildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün akşam saatlerinden itibaren patlamalar peş peşe geldi.

Terör saldırılarını, DEAŞ'ın Horasan kolu olarak bilinen DAEŞ-K üstlendi.Amerikan televizyonu CBS News'e konuşan Afgan yetkili, Kabil'deki bombalı saldırılarda ölenlerin sayısının 170'e çıktığını söyledi.

İsmi açıklanmayan Taliban yöneticisi, 28 Taliban üyesinin yaşamını yitirdiğini belirterek "Biz, Amerikalılardan daha fazla insan kaybettik" dedi.

 

BIDEN İNTİKAM YEMİNİ ETTİ

ABD Başkanı Joe Biden konuya ilişkin, "saldırıyı gerçekleştirenleri avlayacağını" söyleyerek intikam almaya yemin etmişti. Biden, "Saldırı DEAŞ/Horasan olarak bilinen grup tarafından yapılmıştır" ifadesini kullanmıştı. Son haftalarda DEAŞ/Horasan'ın Kabil'deki havalimanına saldıracağına ilişkin istihbarat aldıklarını belirten Biden, bu nedenle de Afganistan'daki misyonlarını 31 Ağustos'a kadar bitirmekte kararlı olduklarını söylemişti.

Bakmadan Geçme