ALMAN VEKİLLER AFGAN GÖÇÜ İÇİN VAN'A GELİYOR

Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, Alman Federal Meclisi Milletvekilleri, Alman diplomat, Federal Almanya Kriminal Dairesi yetkilileri ABD askerlerinin çekilmesinden sonra Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesiyle başlayan Afgan göçü meselesini görüşmek üzere Van'a geliyor.

Burhan Ergin

Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele almasından sonra Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, çok sayıda düzensiz göçmenin yeniden sınırlarına yığılacağından endişe duyarken, Alman Federal Meclisi Milletvekilleri Siegbert Droese, Paul Podolay,  Beatrix von Storch, Alman diplomat Nader Amın Salehı, Federal Almanya Kriminal Dairesi yetkilileri ve Ankara Almanya Büyükelçiliği temsilcisi Afgan göçü hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere Van’a geliyor.  

Çarşamba ve Perşembe günü Van’a gelecek heyet AK Parti Van İl Başkanlığı ve Halkların Demokratik Partisi Van İl Başkanlığını ziyaret ederek, İran üzerinden Türkiye’ye göç eden Afgan mültecilerin sorunlarını ve Van özelinde değerlendirmelerde bulunacaklar.

Alman Federal Meclisi Milletvekilleri ve beraberindeki heyet Van Doubletree By Hilton Hotel’de Van milletvekilleriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacak.

Milletvekili Beatrix Von Storch

Milletvekili Siegbert Droese

Milletvekili Paul Podolay

Bakmadan Geçme