Tuşba Belediyesi'nden bakım onarım çalışması

Tuşba Belediyesi'nin, tahrip olan yollarda başlattığı bakım ve onarım çalışmaları sürüyor.

Vansesi Haber Merkezi

Tuşba Belediyesi, proğram dahilinde gerek kış şartlarından kaynaklı gerekse kanalizasyon, içme suyu, doğalgaz hatları ile elektrik ve telekomünikasyon şebekelerinin yer altına alınmasından dolayı tahrip olan yolları onarıyor. Belediye ekiplerinin, İskele, Altıntepe, Abdurrahmangazi, Seyrantepe, Beyüzümü ve İstasyon mahallelerinde yapılan bölgesel yol iyileştirme, bakım ve onarım çalışmaları için 10 bin ton asfalt yama ile 500 metreküp balans kullandığı kaydedildi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, çözüm bekleyen sorunları bir bir giderdiklerini belirterek, “Bazı mahallelerimizde asfalt yollarda meydana gelen kasislerden dolayı trafik akışını olumsuz etkileyerek araç sürücülerine zor anlar yaşatıyordu. Bununla ilgili olarak ekiplerimizi yama çalışmalarına yönlendirerek bu eksiklikleri gidermek için 10 bin ton asfalt yama ve 500 metreküp balans kullanarak geniş kapsamlı bir çalışma yaptık” dedi.

Başkan Akman, “İlçemiz gelişmekte olan bir yerleşim yeri olduğundan sık sık altyapı çalışması ile karşılaşıyoruz. Bunun için de ayrıca 4 bin ton asfalt malzemesi daha aldık. Ekiplerimiz böyle bir durumla karşılaştıklarında anında müdahale ederek bu eksikleri gideriyor. Bu çalışmamız mevsim şartları imkan verdiği sürece devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme