EĞİTİMİN YENİ ADRESİ YÖNTEM KOLEJİ AÇILDI

Türkiye'nin birçok ilinde şubesi bulunan Özel Yöntem Koleji Van'da görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Rıdvan Can

İki Nisan Caddesi üzerinde bulunan modern binasında açılışı gerçekleşen Yöntem Kolejinin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Şipal, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, resmi okul ve özel okul arasında hiçbir ayırım yapmadıklarının altını çizerek, “Buraya gelirken bir özeli açmaya değil, bir okulumuzu açmaya geldim. Çünkü bizim için bütün okullar milli eğitimindir. Biz özel okul, resmi okul diye bir ayırım yapmıyoruz. Çünkü bu özel okulda bizim öğrencimiz, bizim öğretmenimiz ve bizim idarecilerimiz var. Allah’a şükür biz yüzde 80’lik bir artışı özel okullarda yakalamış durumdayız. Yavrularımız, çocuklarımız bu ilim irfan yuvasında okuyacaklar ve gelecek nesiller burada yetişecek. Ben bu heyecanla kurumun yapılmasında, inşaatında, açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah ilimizde yeni okulların açılışıyla, eğitim ve öğretim kalitemizin çok daha yükseleceğine inanıyorum” dedi.

Özel Yöntem Koleji Müdürü Metin Akgül ise ekip olarak uzun zaman alın teri dökerek eğitim ortamı oluşturmanın haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, “Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Ekip olarak uzun zamandır alın teri döktüğümüz bir eğitim ortamını oluşturduk. Bunun heyecanını bugün sizlerle bu ortamda yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Yöntem Koleji’nin isim olarak Van’da ilk olduğunu ifade eden Akgül, “Yöntem Koleji, Van’da isim olarak ilk ama kadrosuyla, ekibiyle uzun yılların birikimini buluşturup, harmanlayıp bir eğitim ortamına dönüştürdü. Özel okul ortamı standartlarını güçlendirerek; daha güçlü, daha verimli ve daha kalıcı kazanımlarla yeni nesillerin bireysel özelliklerini, farklılıklarını ortaya çıkarabilecek bir modelle eğitim sistemine girmek istiyoruz. Umarım Van’a ve bizlerle buluşacak tüm çocuklarımızın, yeni neslin bu şuurla, bu enerjiyle buluşup, güzel bir gelecek oluşturacağından hiçbir şüphem yoktur. Bizler çocuklar için burada buluşacağız. Bütün enerjimizi çocuklar için biriktirdik ve onlarla berber bu ortamda yaşayacağız. Ben ekibime, ekibimde bana güvenerek burada buluştuk. Yöntem Koleji, inşallah başta çocuklarımıza sonrada burada buluşacak tüm bireylere faydalı olur” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme