CHP İLÇE BAŞKANLARI İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Gevaş İlçe Başkanı Musa Baran, Muradiye İlçe Başkanı Nurettin Beyaz ve Saray İlçe Başkanı Ekrem Yıldızbaş görevlerinden istifa etti.

Burhan Ergin

CHP İpekyolu İlçe Başkanı Sıracettin İldeş, Tuşba İlçe Başkanı İzzet Kartal ve Özalp İlçe Başkanı Serdar Toker’in görevden alınmasına tepki gösteren Gevaş İlçe Başkanı Musa Baran, Muradiye İlçe Başkanı Nurettin Beyaz ve Saray İlçe Başkanı Ekrem Yıldızbaş istifa etti.

“Hep dışlandık proğramlara davet edilmedik”

Basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunan ilçe başkanları CHP Van il yönetimine eleştirilerde bulundu. Görevlerinden istifa eden ilçe başkanları adına açıklama yapan Muradiye İlçe Başkanı Nurettin Beyaz, “Bizler CHP, İpekyolu, Tuşba, Muradiye, Gevaş, Özalp ve Saray ilçe başkanları olarak bugün basın açıklaması yapma gereği duyduk. Bilindiği üzere iki ay önce eski il başkanımız Mehmet Kurukcu istifa etmişti. 10 yıl partiye emek vermiş bir il başkanın istifasının kabul edilmesinden rahatsızlık duymuştuk. Bizlerde aynı gün istifa etmeyi düşündük ancak eski il başkanımız istifa etmeyip partimiz için çalışmalarınıza devam edin dedi. Şimdiki atanan geçici il başkanı biz ilçe başkanlarıyla 70 günlük süre zarfında bir kere bile görüşmedi. Hep dışlandık proğramlara davet edilmedik. Gelen ekibin partiyi büyütmeye değil aslında bölmeye geldiğini fark ettik ama yine de partimiz zarar görmesin diye çalışmalarımıza devam ettik” ifadelerini kullandı.

“Partimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Nurettin Beyaz açıklamanın devamında “Bizler partimize 6-7 yıldır emek verdik. 10 yıldır partiye uğramayan parti üyesi olmayan insanlar şuan CHP yönetiminde. Bizim emeğimiz göz ardı edilip dışlanıyoruz. Özellikle 7 yıl önce görevden alınan ve 7 yıldır partinin kapısını açmayan partiyi 8 sefer mahkemelere veren kişilerin yönetimde olmasından da aşırı rahatsızlık duyduk. Bardağı taşıran son damlanın da İpekyolu, Tuşba ve Özalp ilçe başkanlarımızın görevden alınıp yerlerine başkalarının atanması oldu. Bu gerekçe ile bizler Muradiye, Gevaş ve Saray ilçe başkanları olarak bugün itibarı ile ilçe başkanlığı görevimizden ayrılıyoruz. Ancak parti içerisinde Tüzük kuralları çerçevesinde hakkımızı aramaya devam edeceğiz. İl Başkanlığın görevine atanan geçici il yönetiminin yanlış bir karar olduğunu ve ilçeler hakkında verilen kararların yanlış olduğunun da altını çizerek belirtmek istiyoruz. Genel Başkanımızı seviyoruz partimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Yakında olağanüstü kongreye gideceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van ziyaretine değinen Beyaz, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van ziyaretinde yeni yönetim tarafından programa dahil edilmedik. Meslek odaları, STK’lar, muhtarlar, bölgemizin ileri gelenleri, geçmişte yönetimde görev almış partililer, aşiret reisleri, imamlar davet edilmedi. Bu yeni yönetimin eksikliğidir. Bizde arkadaşlarımızla konuşarak bir karara vardık. Çünkü yeni yönetim bizimle çalışmak istemiyor. Partimizi seviyoruz ilimizde ve ülkemizde daha çok büyümesini istiyoruz. Ancak genel merkezde alınan yanlış karar ve bize yapılan yanlış muameleyi de tasvip etmiyoruz. İnşallah yakında olağanüstü kongreye gideceğiz. Kongrede biz tekrardan partimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu arada görevden alınan İpekyolu İlçe Başkanı Sıracettin İldeş’in yerine Ömer Doğan, Tuşba İlçe Başkanı İzzet Kartal’ın yerine Görsel Şükrü Şahan atandı.

Bakmadan Geçme