SABANCI ÜNİVERSİTESİ VE NOBEL İLAÇ İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ile Nobel İlaç arasında ilaç ve biyoteknoloji alanında mutabakat sözleşmesi imzalandı.

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ile Nobel İlaç, sanayi ve üniversite işbirliği çerçevesinde önemli bir işbirliği protokolüne imza attılar. SUNUM binasında gerçekleştirilen imza törenine; SUNUM Direktörü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan ve Nobel İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Numan Balki katıldı.

Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, “Bu önemli iki kurumun işbirliği ile ilaç ve biyoteknoloji alanında kısa ve orta vadede etkin sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz. Nobel İlaç’ın biyofarmasötik alanındaki, SUNUM’un ise nanoteknoloji ve altyapı alanındaki yetkinlikleri ile Türkiye’de ilaç geliştirme ve pazara sunma çalışmalarına önemli katkılar sunulacaktır” dedi.

Biyofarmasötik ürünlerin araştırma, geliştirme, üretim, pazarlama ve dağıtımını yapan Nobel İlaç ile nanoteknoloji alanında yenilikçi uygulamalara imza atan SUNUM arasında yapılan bu işbirliği ile kısa ve orta vadede ilaç ve biyoteknoloji alanında etkin çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor.

İşbirliğiyle, SUNUM’un koronavirüsler, farklı kanserler ve diğer hastalıklar için geliştirdiği “anti-CD 147 inhibitörleri” temelli araştırma programının fırsatlarının değerlendirilmesi, biyoteknolojik ilaç üretimi için, tescilli konak hücre hatlarının geliştirilmesine yönelik araştırma faaliyetlerinin başlatılması planlanıyor. Nobel İlaç’ın endüstriyel hücre hatları için tescilli ortam ve tampon çözelti geliştirmeye yönelik araştırma faaliyetlerini başlatmak ve olası keşifleri ile farklı hastalıklar için yeni çözümlerin geliştirilmesini desteklemek de işbirliği kapsamında yer alıyor.(BDS)

(BDS)

Nobel İlaç
NOBEL İLAÇ HAKKINDA: Yarım asırı aşkın tecrübesiyle küresel bir oyuncu olan Nobel, 1964 yılında tamamen yerli sermayeli bir Türk şirketi olarak kuruldu. Firma, “İnsan sağlığı için dünyanın her köşesinde güvenilir ve erişilebilir ürünler sunma” vizyonuyla yıllar içinde uluslararası platformda değerli bir konuma erişti. Bugün Nobel; Türkiye’de iki, Kazakistan ve Özbekistan’da da birer tane olmak üzere toplam dört üretim tesisiyle faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 3000 kişilik uzman bir kadrosu bulunan Nobel, uluslararası standartlara göre ürettiği nitelikli ürünlerini yaklaşık 50 ülkeye ihraç ediyor, 20 ülkedeki temsilcilikleriyle tanıtım ve satış faaliyetlerini yürütüyor.

Bilgi İçin : Bilge Özcebeci | [email protected] | 5363102888

Bakmadan Geçme