Memleket Partisi Van İl Başkanı Terzioğlu En büyük sorunumuz işsizlik

Memleket Partisi (MP) Van İl Başkanı Haluk Terzioğlu, kentin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirterek 'Van teşkilatını kuralı yaklaşık 2,5 ay oldu. Bu süre içinde partimize gelen ziyaretçilerin yüzde 90'ı kamuyu bırakın özel sektörde işe yerleştirilmeleri için bizlerden kendilerine yardımcı olunmasını istiyorlar' dedi.

Rıdvan Can - Hüseyin Geylani Akdaş

Muharrem İnce’nin Kurucu Genel Başkanlığı’nı yaptığı Memleket Partisi’nin Van İl Başkanlığı görevini yürüten Haluk Terzioğlu, partisinin hedeflerini ve Van’ın sorunlarını gazetemize anlattı.

Genç ve dinamik bir kadroyla kurulan Memleket Partisi’nin ilk seçimlerdeki hedefinin yüzde 50+1 oy oranı olduğunu belirten Terzioğlu, büyük kurultayın 18 Eylül 2021 tarihinde yapılacağını söyledi. Seçimlere katılmak için kurultayın üzerinden 6 ay geçmesi gerektiğini kaydeden Terzioğlu, öncesinde erken seçim olması halinde 100 bin imzayla Memleket Partisi’nin Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla seçimlere girebileceklerini söyledi.

“Atatürk’le sorunu olan partimizde siyaset yapamaz”

Memleket Partisi’nin kurulma amacının parti tüzüğünde de yer aldığı gibi demokratik, çağdaş, insan haklarına saygılı bir parti olduğunu anlatan Terzioğlu, tüm seçmenlere de parti tüzüğünü okumaları tavsiyesinde bulundu. Memleket Partisi’nde siyaset yapmak isteyenlerin Mustafa Kemal Atatürk’le bir sorunlarının olmamasını ve terörün her türlüsünü ret etmesi gerektiğinin altını çizen Terzioğlu, “Memleket Partisi olarak bizimle birlikte bu yolda yürüyeceklerden birkaç isteğimiz var. Bir kere Mustafa Kemal Atatürk’le hiçbir sorunu olmayacak. Terörün her türlüsünü ret etmesi gerekiyor. Din dil, ırk, mezhep başta olmak üzere her türlü ayırımcılığa karşı çıkması gerekiyor. Siyasetten rant elde etmek isteyenlerin bizimle hiçbir şekilde işi olmayacaktır. Partide ayrıca kadın ve çocuk istismarına asla taviz verilmeyecektir. Bunları ret etmeyecek insanlara her zaman kapımız açıktır. Yani biz ne solcuyuz ne sağcıyız açıkçası biz memleket sevdalısıyız. Memleketin çıkarları için elimizden geldiği gibi çalışacağız” dedi.

Van’ın en büyük sorunun işsizlik olduğunun altını çizen Terzioğlu, yeni kurulan bir parti olmalarına karşın partiye gelenlerin yüzde 90’ının kamuda değil de özel sektörde işe yerleşmeleri için kendilerinden destek istediklerini söyledi. Türkiye’nin en büyük sorununun ekonomi ve işsizlik olduğunu anlatan Terzioğlu, TÜİK’in işsizlik rakamlarının da gerçeği yansıtmadığını, verilen rakamların çok üstünde olduğunu kaydetti. Pandemiyle birlikte işsizlik ve ekonomi göstergelerinin daha da kötüye gittiğine işaret eden Terzioğlu, bunlara birde göçmenlerin eklendiğini söyledi.

“Sınırımızda güvenlik önemleri yetersiz”

Afganistan’dan yasadışı yollarla Van’a gelen yüzlerce göçmenin olduğunu kaydeden Terzioğlu, sınır bölgelerinde yeterli güvenlik önlemlerinin alınmamasını eleştirdi.  Terzioğlu, “Sınır köylerimiz ve diğer köylerden de bukonuda yoğun şikayetler geliyor. İran’dan yasadışı yollarla geçiş yaparak topraklarımıza ellerini kollarını sallayarak giren ve çoğunluğu aynı yaşlardaki şahıslar vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açıyor. Yasadışı geçişlerin engellenmesi ve şehir merkezindeki kontrolsüzlüğün önlenmesi ile ilgili yetkililerden bir açıklama gelmiyor. Yakın zamanda çekilen ve sosyal medyada dolaşan görüntüler halkımızı açıkçası tedirgin ediyor.  Eğer geçişler bu şekilde devam ederse önümüzdeki süreçte çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağız diye düşünüyorum” dedi.

“Sorunların bitmemesi iktidar vekillerinin beceriksizliğinden kaynaklanıyor”

Van’ın bir türlü çözülemeyen çevre yolu, stadyum ve otogar sorununa değinen Terzioğlu, “Benim şahsi düşüncem iş bilmeyen milletvekillerimiz ve karayolları bölge müdürümüz olduğu sürece yıllardır bitmeyen çevre yolu yine hayal olacak gibi görüyorum. Düşünebiliyor musunuz 10 yıldır çevre yolumuz bir türlü tamamlanamadı. Bir Vanlı olarak üzülüyorum. Bu insanlar bu kadar sahipsiz mi? gerçekten birçok insan burada asgari ücretin altında iş bulamazken güneşin altında çalışan bir çok emekçinin 10 kat maaşını alan iktidar milletvekilleri bu sorunu çözemiyorlar. Binlerce insanın oyunu almak bir sorumluluktur ve bu bir vebaldir. 2. Ligde takımı olan ve büyükşehir olan bir kentin yeni bir stadyumunun olmaması çok büyük bir eksiklik. Aynı durum şehirlerarası otobüs terminali içinde söz konusudur. Diğer illerden kentimize gelen insanlar ilk olarak otogarı görüyorlar. Maalesef otogarın kötü durumunu gören misafirlerimizin şehrimizle ilgili ilk izleniminin çok kötü olması bizleri üzüyor. Bizleri yönetenlerde bu çirkin görüntüden üzülüyorlar mı? Merak ediyorum” diye konuştu.

Başkale ilçesinde meydana gelen sel felaketinin yaşandığı bölgeye giderek vatandaşların sorunlarını dinlediklerini kaydeden Terzioğlu, sel felaketi yaşanan bölgelerin Karadeniz’de olduğu gibi afet bölgesi ilan edilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

“Demokrasiden yanayım”

Van’da kayyum atanan belediye başkanlarının hizmetlerini de değerlendiren Memleket Partisi İl Başkanı Haluk Terzioğlu, “Şunu söylemek istiyorum ben bir kere demokrasinden yanayım. Kayyum olarak görev yapan mülki idare amirlerimizin bir kısmı güzel hizmetler yapıyor bir kısmının hizmetleri ise yetersiz.  Bir ilçe belediye başkanının ilçede değil Van’da ikamet etmesi yanlış. Bu yönde vatandaşlardan şikayetler geliyor” dedi.

Pandemi döneminde devletin hastalıkla mücadelesini ve esnafa verilen desteği önemsediğini ifade eden Terzioğlu, zor günler geçiren esnafların tekrar kepenk kapatmaması için tüm vatandaşlara aşı olmaları çağrısında bulundu. Terzioğlu, sağlık çalışanlarının özverili hizmetlerinden dolayı da teşekkür etti.

“Van halkı ‘takım’ tutar gibi siyasi partiyi destekliyor”

Vanlılara da yapılacak olası bir seçimde spor takımı tutar gibi parti tutmamaları tavsiyesinde bulunan Memleket Partisi Van İl Başkanı Haluk Terzioğlu, “Belediye seçimlerinde başkan adaylarının siyasi partisine bakılmadan projeleri değerlendirilsin istiyoruz. Ben şu genç yaşımda ilk kez bir milletvekili adayı olduğum zaman ev ziyaretlerinde çok hoş olmayan bir tablo ile karşılaştım. Bu çok yanlış bir durumdur. Bunun da en önemli sebebi milletvekili olan büyüklerimiz toplumda iyi bir izlenim bırakmamışlar. Halkımız takım tutar gibi siyasi partiyi desteklediği için çalışmasak da nasıl olsa kazanıyoruz. Neden kapı kapı dolaşıp oy isteyelim. Tabi ki bu çok yanlış. Onun için de milletvekili seçildikten sonra da vatandaştan uzak oluyor hizmet getirilmesi için gayret göstermiyor. Ben Van halkına şunu söylemek istiyorum. Memleketimizin gelişebilmesi, büyüyebilmesi için istihdamın daha fazla artırabilmemiz için lütfen o insanları (milletvekili adayları) kapınıza getirtin. Projelerle getirin. Bu insanlara bu fırsatı vermeyin” şeklinde sözlerini bitirdi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme