Kılıçdaroğlu'ndan sel mağdurlarına müjde Tüm ihtiyaçlarınız karşılanacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkale'nin Esenyamaç Mahallesinde yaşanan selden dolayı vatandaşları ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, 'Esenyamaç Mahallesinde bir cami ve bir taziye evi yapacağız. Selden zarar gören tüm evlerin ihtiyaçlarının karşılanması için muhtarla görüşerek liste oluşturulmasını istedim. Listedeki bütün ihtiyaçları biz karşılayacağız. Esenyamaç Mahallesi kendini asla yalnız hissetmesin' dedi.

Burhan Ergin

Çeşitli toplantı ve ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Yüksekova Havalimanında İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu ve partililer karşıladı. Sel felaketinin yaşandığı Başkale’nin Esenyamaç Mahallesinde selden zarar gören vatandaşlarla bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, sorunları yerinde görerek çözümü için ellerinden gelen her türlü çabayı sarf edeceklerini söyledi.  

“Sorunları aşmak için elimizden gelen çabayı veriyoruz”

Sel felaketinin meydana geldiği Esenyamaç Mahallesinde incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu, selden zarar gören evlerin ihtiyaçlarının karşılanacağını belirterek, mahallede bir cami yapılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye bir bütün olarak sorunlara kilitleniyor. Vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşıyorlarsa  o mağduriyeti gidermek için hepimiz elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Vatandaşlar bize taziye evi yapmamız konusunda taleplerini iletti ve yapacağız. Ayrıca bir tane de cami yapacağız. Selden zarar gören bütün evlerin ihtiyaçlarını karşılamak için muhtarla görüşerek liste oluşturulmasını istedim. Listedeki bütün ihtiyaçları biz karşılayacağız. Kimse kendini sahipsiz hissetmesin. Esenyamaç Mahallesi de kendini asla yalnız hissetmesin. Biz hep beraber ülkenin ve vatandaşlarımızın dertlerine kilitlendik. Başkale selden dolayı afet bölgesi ilan edilebilir ama biz parti olarak söz verdik. Tüm ihtiyaçları karşılayacağız. Kapıköy Sınır Kapısı mutlaka İran tarafından açılmalıdır. Bununla ilgili gereken açıklamayı yapacağız. Van’ın çok büyük sorunları var ama Allah’a şükür çözecek güce de sahibiz. Kastamonu ve Sinop'ta yaşanan sel felaketi hepimizi derinden üzmüştür. Can kaybı da var. Ölene Allahtan rahmet diliyoruz. Arkadaşlarımız, grup başkanvekilimiz orada. Oradaki sorunlar için de elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Başkale ziyaretinden sonra Merit Şahraman Otel’de kanaat önderleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu’na MYK üyeleri, parti meclisi üyeleri ve CHP milletvekilleri Ensar Aytekin, Adnan Aslan, Abdurrahman Tutdere, Erdoğan Toprak, Sezgin Tanrıkulu eşlik ediyor. Yarın Köprüköy’de muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu, daha sonra şehir merkezinde esnafları ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet akşam saatlerinde Ankara’ya dönecek.

Bakmadan Geçme