ORMAN YANGINLARI

Merhaba kıymetli okurlarım, nasılsınız? Ümit ederim hepiniz iyisinizdir. Aslında bugünlerde hiçbirimizin iyi olmadığını biliyorum.

Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan orman yangınları moral ve motivasyonumuzu oldukça düşürdü. Ülkenin batısı başta olmak üzere birçok ilde orman yangınları görülüyor.

Maalesef ki; bir milletin ormanları yok olursa, kendi de yok olur. Çünkü biz doğa ana sayesinde nefes alabiliyoruz. Evren canlıdır. Yani evren intikamını alır. Minicik bir ateş harlanır kocaman olur. Evrenin şakası yoktur.

Orman yangınlarının yüzde 97’sinin insan eliyle çıktığını biliyoruz. Yaşamın, bir ağaç gibi tek ve hür olduğunu bile bile doğaya bunu yapmaya hiç hakkımız yok!

Aynı zamanda tedbir almakta çok önemli ve orman yangınlarına zamanında müdahale edilmesi de çok önemli.

Çok hızlı yayılan orman yangınları insanların ve hayvanların hayatına, doğanın güzelliğine, mal varlıklarının yanmasına neden olabiliyor.

İnsanoğlunun en büyük çilesi bu çağda yaşıyor olması, insan olarak kalabilmeye çalışması… İnsan kalabilmek çok zor artık. Tüm bunları yapanların da insan olduğu sorunsalı var bir de...

Ülkemizde yaşanan orman yangınlarında birçok can dostumuz yaşama veda etti, bu çok üzücü… Hayvanlara merhamet etmeyen Allah’tan da merhamet bekleyemez. Onların da en az bizim kadar yaşam hakkı var.

Oksijensiz kalmamak için doğayı ve ağaçlarımızı koruyalım. Olanın, olduğu şu günlerde en azından bundan sonrası için gerekli tedbirleri alalım.

Geleceğimiz için fidan dikelim. Geleceğimiz, dikeceğimiz fidanlara bağlıdır. Hayatta kalmak için nefes almaya, nefes almak için oksijene bunun için de doğaya ihtiyacımız var.

 Ormanlarımız, hem gözümüz, hem nefesimiz, hem de gönlümüz için inanılmaz bir şifa kaynağıdır.

Umarım bugünleri de geride bırakırız ve bu acıları bir daha yaşamayız.

Kalpleriniz kurak olsa da ormanlarımıza dokunmayın lütfen.

Bakmadan Geçme