SEL BÖLGELERİNDE ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Van Büyükşehir Belediyesi, kentteki 6 ilçede etkili olan sellerin ardından başlattığı altyapı yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Vansesi Haber Merkezi

Kent genelindeki 69 noktada, 106 iş makinası ve 132 personel ile çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, selin etkilerini ortadan kaldırmak için aralıksız çalışıyor. Sellerin ilk anından itibaren adeta seferberlik ilan eden Büyükşehir, tüm imkânlarıyla çalışma başlattı. İlk etapta mahalle içlerinde çamur ve balçık temizliği çalışması yapılırken, daha sonra tahrip olan alt yapı ve üst yapılarla ilgili çalışma başlatıldı.

Kent genelinde selden etkilenen İpekyolu ilçesi Bostaniçi, Karpuzalan mahalleleri, Başkale ilçesi Esenyamaç, Oğulveren ve Onikidere mezrası, Erciş ilçesi Taşyapı, Gergili mahalleleri, Çaldıran ilçesi, Osmanlı Mahallesi, Özalp ilçesi Yukarı Balçıklı, Bağrıaçık, Boğazkesen ve Hacıkışlak mahalleleri ile Gürpınar ilçesi Erkaldı, Bozyiğit ve Hoşap mahalleleri başta olmak üzere toplamda 69 noktada çalışma gerçekleştirildi.

Ekipler, bir yandan selden etkilenen alanlarda dere, bent ve yol temizliği çalışması gerçekleştirirken, bir yandan da tahrip olan menfez ve köprü yenileme ile yol iyileştirme çalışmaları yürütüyor.

Öte yandan kent genelinde olası sellerin etkilerini en aza indirmek için başlatılan yeni bent yapımı, menfez yenileme ve alt yapı güçlendirme çalışmaları da aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme